Spanyol foci

Luis Enrique simán lekörözte Guardiolát

  • hatharom.com

Győzelemmel ünnepelte 100. tétmérkőzését a Barcelona kispadján Luis Enrique, a katalánok trénere 80. sikerét aratta a gránátvörös-kékek élén.

Ha nem is jó játékkal, de szállította a kötelezőt vasárnap délben a Barcelona, amely 2-0-ra legyőzte idegenben a sereghajtó Levante gárdáját. A katalánok ezzel megerősítették vezető pozíciójukat a tabellán, Luis Suárez a hosszabbításban esett találatával pedig immáron egymaga vezeti a mesterlövészek rangsorát.

Egészen elképesztő sorozatot fut a Barcelona, amely zsinórban 10. tétmérkőzését nyerte meg, és összességében immáron 28 találkozó óta nem talált legyőzőre. A parádés széria nagyban köszönhető a vezetőedző Luis Enrique-nek, akinek kezei alatt a Barcelona akkor is meg tudja nyerni a mérkőzéseit, ha történetesen nem játszik jól. A katalánok utoljára októberben a Sevilla ellenében szenvedtek vereséget, azóta viszont nem kaptak ki, ezzel pedig beállították a 2010/2011-es idényben futott veretlenségi rekordot.

Habár Luis Enrique kinevezése egyáltalán nem volt zökkenőmentes, mára világossá vált, hogy jó döntés volt leültetni a kispadra. A vasárnapi volt a szakember 80. győzelme a Barcelona vezetőedzőjeként, ezzel pedig egészen parádés, 80 százalékos győzelmi hatékonyságot mondhat magáénak. Csak összehasonlításképpen: Josep Guardiola első 100 mérkőzésén 71 sikert könyvelhetett el, de Carlo Ancelotti vagy José Mourinho is messze volt ettől a számtól századossá válásuk után.

"A szél megnehezítette a dolgunkat, de a csapat a nehéz körülmények ellenére is mindent megtett a sikerért. Nem volt egy csodálatos mérkőzés, de nagyon értékes három ponttal gazdagodtunk. Az eredménnyel boldog vagyok" - nyilatkozta a Levante elleni találkozó után Luis Enrique, aki a tavalyi idényben a klub történetének egyik legjobb szezonját produkálta a csapattal, hiszen 60 meccsből 50-en győzött, és közben minden sorozatot megnyert az együttessel.

Ha a Barcelona így folytatja, akár az idei évben is megnyerheti az összes trófeát. A spanyol kupában a Valencia 7-0-s legyőzése után már döntősnek nevezhetjük a katalánokat, a bajnokságban magabiztosan vezetik a tabellát, és tavasszal még odahaza fogadják a Real Madridot, a Bajnokok Ligájából pedig ugyan még sok van hátra, de a bukmékereknél a Barca az első számú favorit a végső győzelemre.

Luis Enrique fiai legközelebb szerdán este lépnek pályára, a spanyol kupa elődöntőjének visszavágóján a Mestallába látogatnak. Elnézve a katalánok formáját, könnyen meglehet a 11. győzelem is.

Barcelona#esp-barcelona#15
[2179727] 2016-02-10 21:00:00 Valencia - Barcelonax;
185816