Magyar Kupa

A Fradi sorozatban hatodjára is legyőzné a bajnokot

  • hatharom.com

A Ferencváros és a Videoton utolsó öt egymás elleni mérkőzésén rendre a IX. kerületiek örülhettek.

A Fradi sorozatban hatodjára is legyőzné a bajnokot.

A 2015-ös évben a Videoton ötször találkozott a Ferencvárossal és mindannyiszor (!) kikapott a székesfehérvári együttes. A piros-kékek számára a legfájóbb a tavalyi Magyar Kupa fináléja volt, amikor is a Zöld Sasok 4-0-ra győzték le Horváth Ferenc együttesét. A felek ezúttal is az MK-ban találkoznak, a negyeddöntő első mérkőzésére szerdán kerül sor a Groupama Arénában.

A hétközi meccsnek ismét a Fradi az esélyese, amely csapat a téli szezonban még tovább erősödött. Noha Holman Dávid visszatért a Lech Poznantól és egyből Debrecen felé vette az irányt, míg Haraszti Zsolt éppen Fehérvárra távozott, a fővárosiaknak sikerült megszerezniük a sokszoros német utánpótlás válogatott, Florian Trinks szignóját. Trinks az edzőmeccsek alatt többször is megmutatta tehetségét, illetve azt, hogy fontos láncszeme lehet a Ferencvárosnak.

A hazaiaknak a tesztmérkőzések is jól sikerültek, hiszen mindössze csak a Padernborntól kaptak ki, míg a Wisla Kraków ellen döntetlent értek el, ugyanakkor a Bonyhád, a Michalovce, a Hajduk Split és a Debrecen gárdáját is legyőzték, vagyis tényleg jó passzban vannak Thomas Dollék.

Ami a vendégeket illeti, a Videoton sem fukarkodott a felkészülési találkozókkal, a székesfehérváriak hétszer is pályára léptek a téli szünetben. Horváth Ferencék az FTC-hez hasonlóan elkapták a Debrecen együttesét, és begyűjtötték az Union Berlin, illetve a Siófok skalpját is, ugyanakkor a Kaiserslauternnel, a Mariborral és az Ajkával nem bírtak, míg az Elche együttesétől kikaptak.

A játékoskeretben is történt egy, s más Fehérváron, hiszen a már fentebb említett Haraszti Zsolt mellett Tischler Patrik érkezett a Puskás Akadémiától, viszont Gyurcsó Ádám, Mirko Ivanovszki, Kleinheisler László és Szekeres Adrián is elhagyta a Vidit. A távozók közül Gyurcsó és Kleinheisler távozása érintheti érzékenyen a Videotont, igaz, utóbbi játékos egyetlen percet sem játszott az őszi szezonban a klub és a futballista közti affér miatt.

Tartalékolni egyik fél sem fog, hiszen a tavaszi szezon első, ugyanakkor nagyon fontos meccsére kerül sor, ahogy a szakvezetők is elmondták hét eleji nyilatkozataikban. Mindkét fél tehát a legjobb csapatát veti be, mint ahogy tették azt december elején is, ezért, illetve a hazai pálya előnyének köszönhetően a Ferencváros számít a hétközi meccs favoritjának. Ám nem biztos, hogy megéri a zöld-fehérekre fogadni az idénynyitón ilyen kis szorzón, ráadásul a meteorológusok sok csapadékot ígérnek szerdára, ami nem a támadó-, hanem a védekezőcsapat malmára hajtja a vizet. Mindezek után simán benne van a pakliban, hogy kevés gól születik a Groupama Arénában.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.85 1.75
[2150392] 2016-02-10 18:00:00 Ferencváros - Videotonx;