Premier League

Még közelebb kerülhet a Leicester a bajnoki címhez

  • hatharom.com

A Rókák az Ágyúsokhoz látogatnak, és ha nem kapnak ki, akkor egy újabb komoly lépést tehetnek a bajnoki arany felé.

Perpillanat öt ponttal vezeti a Premier League-et a Leicester City együttese, és amennyiben vasárnap nem kap ki az Emirates Stadionban, akkor újabb komoly lépést tehet Claudio Ranieri együttese a bajnoki cím felé, főleg úgy, ha később rendezendő Manchester City-Tottenham mérkőzés is a Rókák szája íze szerint alakul.

Már elfogytak a jelzők a kék-fehérek idei teljesítményére, annyira tökéletesen játszik hétről hétre a Leicester. Az elmúlt három fordulót három magabiztos sikerrel abszolválták a Rókák, amiben nincs semmi meglepő, abban viszont igen, hogy ezen találkozókon nem alsóházi csapatokkal, hanem a Stoke-kal, a Liverpoollal és a Manchester Cityvel küzdöttek meg. Az Égszínkékekkel az elmúlt héten meccseltek, ráadásul idegenben, de meg sem kottyan Ranieriéknek az a találkozó, hiszen úgy nyertek 3-1-re, hogy a második percben már megszerezték a vezetést, míg Sergio Agüero révén a City csak az utolsó minutumban szépített.

[1988960] 2016-02-14 13:00:00 Arsenal - Leicesterx

Mindezek után vasárnap is minden esélye megvan a Leicesternek arra, hogy a manchesteriek után egy újabb nagy nevet, az Arsenalt is kipipálja. Ehhez azonban természetesen Arséne Wenger együttesének is lesz egy-két szava, mint ahogy ősszel is volt, amikor az Ágyúsok 5-2-re nyertek a King Power Stadionban.

A piros-fehérek négy nyeretlen meccs után győztek ismét a bajnokságban, gyakorlatilag öt percnyi jó futballal verték meg a Bournemouth gárdáját idegenben. A múlt heti produkció viszont biztosan nem lesz elegendő vasárnap, hiszen a City lényegesen egységesebb és jobb csapat, mint az újonc.

Jelenleg csak a hazai pálya előnye és a statisztika szól az Arsenal mellett, hiszen a felek legutóbbi hat Londonban lejátszott bajnokiját rendre a hazaiak nyerték, úgy, hogy ezen találkozók alkalmával kétszer rendre betaláltak, és ugye ősszel is Wengeréknek állt a zászló, egyébiránt a Leicester van jobb passzban. Ráadásul a vendégek hiába vezetik immáron öt ponttal a tabellát, igazi veszítenivalója a hazaiaknak van, így Ranieriék újfent felszabadultan játszhatnak. Mindezek után véleményünk szerint igazi érték a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióban van, ami egyébiránt egyáltalán nem lenne meglepetés, hiszen a felek legutóbbi hat egymás elleni meccsén ez rendre előfordult.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzó
Igen Nem
1.70 1.90
[1988960] 2016-02-14 13:00:00 Arsenal - Leicesterx;