Bundesliga

Szalai megússza a dortmundi kivégzést

  • hatharom.com

A Hannover magyar válogatott támadója sérülés miatt nem lép pályára Dortmundban, így megússza az újabb kínos pofont.

Batman és Robin kivégezheti a Hannovert.

Az előző héten mindössze gól nélküli döntetlenre volt képes a Dortmund a Hertha otthonában, azonban Thomas Tuchel fiai szombaton javíthatnak. Mivel a BVB ismételten hazai pályán játszik, ráadásul a sárga-feketék ellenfele a gyakorlatilag már másodosztályúnak tekinthető Hannover együttese lesz.

A vendégeknek nem igazán megy manapság, zsinórban hat elveszített bajnoki találkozónál járnak, aminek köszönhetően az utolsó helyet foglalják el a Bundesliga tabelláján. Pedig a télen igen komoly játékosmozgás volt a Hannovernél, főleg, ami az új igazolásokat illeti, ráadásul a kispadra sikerült megnyerni a zöld-feketéknek Thomas Schaafot is, de a Werder Bremennel korábban nagy sikereket elérő mesternek sem sikerült feltüzelnie a H96-ot.

[2002273] 2016-02-13 15:30:00 Borussia Dortmund - Hannover 96x

A kiábrándító szereplés az igen komoly sérüléshullám számlájára is írható, az eddigi öt hiányzó száma nyolcra duzzadt fel, hiszen a csapatkapitány, Christian Schulz gyomorproblémákkal küzd, Hugo Almeida hátfájdalmak miatt marad ki, míg a magyar válogatott Szalai Ádám izomrostszakadást szenvedett. Így perpillanat Schaaf mester már nyolc (!) meghatározó futballistájára sem számíthat szombaton Dortmundban, avagy már a hazai csapat megszorítása is bravúrral érne fel a vendégek számára.

Merthogy a Borussia összességében jó formának örvend, ráadásul Thomas Tuchel mester minden kulcsjátékosára számíthat, azaz a sárga-feketék a legerősebb kezdőcsapatukkal tudnak pályára lépni. Ahogy pedig fentebb is említettük, a Signal Iduna Parkban nagyon megy Marco Resuéknak, hiszen kilenc hazai meccsükből nyolcat is megnyertek, míg a maradék egyen döntetlent játszottak, arról nem is beszélve, hogy ezen találkozókon összesen 30 (!) lőtt gólig jutottak.

Az eddig elhangzottak alapján egyértelmű, hogy a Dortmund a mérkőzés toronymagas favoritja, vagyis nem lenne meglepő, ha a lényegesen erősebb, jobb passzban lévő, hazai pályán játszó BVB legalább három találattal legyőzné a sérülésekkel tizedelt, pocsék formában lévő Hannover együttesét.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Dortmund -2 Döntetlen (Dortmund -2) Hannover +2
1.80 3.95 2.85
[2002273] 2016-02-13 15:30:00 Borussia Dortmund - Hannover 96x;