NB I

Ezüstcsata Újpesten, előzésre készül a Videoton

  • hatharom.com

Sorozatban hatodjára győzheti le a Vidi az Újpestet, amivel a két csapat helyet cserélne a táblázaton.

Ezüstcsata Újpesten, előzésre készül a Videoton.

Az utóbbi években nem igazán megy az Újpestnek a Videoton ellen, hiszen legutóbbi öt bajnokiját elbukta a lila-fehér alakulat a piros-kékkel szemben, sőt, ha tovább lapozgatjuk a históriás könyveket, akkor még szörnyűbb a fővárosiak statisztikája, hiszen a legutóbbi kilenc fehérváriak ellen megvívott találkozó mérlege nyolc vereség és egy döntetlen.

A hazaiaknál a télen két alapember, Mbay Diagne és Forró Gyula is távozott, akik közül a szenegáli csatár Kínába igazolása számít komoly érvágásnak, hiszen Diagne 11 gólt szerzett az őszi szezonban, amivel a góllövőlista második helyezettje volt. Helyére két csatár is érkezett Újpestre, a szebb napokat is látó Lázok János, illetve Lencse László.

Az új fiúk még nem léptek pályára a hétközi, Tiszaújváros ellen fölényesen megnyert Magyar Kupa találkozón. Nebojsa Vignjevics csapata ugyan 8-1-re győzte le alsóbb osztályú riválisát, azonban tudniillik, hogy a mérkőzés elején bő félóráig a vendégeknél volt az előny.

A Videoton is jól hangolt a szombat kora esti találkozóra, hiszen az NB I-et utcahosszal vezető Ferencváros otthonában tudott nyerni a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. Horváth Ferenc alakulata roppan szervezetten és stabilan játszott, mint ahogyan az edzőmérkőzéseken is. Noha a Fradi az első félidőben nagy fölényben volt, a Vidi kontrollálta a játékot, és Feczesin Róbert révén gólt is szerzett, amiről végül kiderült, hogy az volt az egyetlen találat a találkozón.

Noha az Újpest egy ponttal megelőzi a székesfehérváriakat a táblázaton és a lila-fehérek lesznek a pályaválasztók a hétvégi találkozón, perpillanat úgy véljük, hogy a vendégek egységesebb és erősebb csapatot alkotnak, avagy Horváth Ferencéknek minden esélyük megvan arra, hogy szombaton nyerjenek és megelőzzék a fővárosiakat. Azonban mivel egy magyar rangadóról beszélünk, ráadásul a bukmékereknél eltorzultak a mérkőzésre kínált szorzók, így teljesen felesleges a Vidire fogadni háromesélyben, hiszen már az X2-ben is igen komoly érték van.

Kétesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Újpest vagy döntetlen Újpest vagy Videoton Videoton vagy döntetlen
1.38 1.30 1.50
[2005883] 2016-02-13 18:00:00 Újpest - Videotonx;