Premier League

A Tottenham is kibabrálhat a Cityvel

  • hatharom.com

A Leicester után a londoni csapat is otthonában lepheti meg a Manchester Cityt.

A Tottenham is kibabrálhat a Cityvel.

A Manchester City az elmúlt héten hatpontos meccset bukott hazai pályán a Leicester City ellen, és most ismét jó esélye van, hogy egy újabb kulcsfontosságú találkozón maradjon alul az Etihad Stadionban, merthogy Manuel Pellegriniék ellenfele a bombaformában lévő Tottenham lesz vasárnap.

A londoni csapat szépen csendben felkúszott a Premier League tabellájának második helyre, igaz, csak a jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy megelőzi az Arsenal együttesét. Maurico Pochettino gárdája zsinórban négy megnyert mérkőzéssel a háta mögött utazik Manchesterbe, ráadásul az argentin szakvezető mindössze Jan Verthongenre nem számíthat a hétvégén, avagy gyakorlatilag a legerősebb kezdőcsapatát tudja harcba dobni.

[1988966] 2016-02-14 17:15:00 Manchester City - Tottenham Hotspurx

Ezek után pedig minden esélye megvan a londoniaknak, hogy folytassák pazar szériájukat, köszönhetően például annak, hogy a City játékosai lélektanilag nagyon mélyen vannak a múlt szombati pofon óta. Merthogy a Leicester valósággal sokkolta a manchesterieket, hiszen már a második percben megszerezték a vezetést a Rókák, ami végett Sergio Agüeroék végig rohanhattak az eredmény után, és végül simán kikaptak 3-1-re.

A csapatot egyébként is páratlan sérüléshullám is sújtja, hiszen kilenc (!) meghatározó játékosára nem számíthat a chilei szakvezető. Ráadásul az sem a hazaiak malmára hajtja a vizet, hogy az újságok megpedzegették, hogy a nyártól kinevezendő Pep Guardiola mely játékosokra nem számít a következő szezontól. Mindezek után pedig hiába beszélünk profi labdarúgókról, nagy kérdés, hogy lehet-e motiválni a City azon játékosait, akinek a következő szezontól kiadják az útját?

Az eddig elhangzottak alapján a Tottenhamnek áll a zászló, és akkor még nem beszéltünk a felek őszi meccséről, amikor a Spurs nagyon lazán, 4-1-re lenyomta a Cityt. Ráadásul a vendégek sikerében kiváló érték van, azonban ha egy csapatot nem szabad leírni, az a Manchester City, hiszen simán benne van a pakliban, hogy a megannyi világklasszist soraiban tudó hazai csapat a főnixmadárhoz hasonlóan feltámad hamvaiból és tönkre veri a Tottenham együttesét. Ezért is, na, meg a felek legutóbbi egymás elleni találkozói alapján is a mindkét csapat szerez gólt típusú fogadási opcióra éri meg inkább pénzt tenni.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.55 2.15
[1988966] 2016-02-14 17:15:00 Manchester City - Tottenham Hotspurx;