La Liga

Kínos helyzetbe kerülhet a Real Madrid

  • hatharom.com

Vasárnap este a Real Madrid az újonc Las Palmas otthonába látogat a spanyol bajnokság 28. fordulójának mérkőzésén. A blancók vállán nagy a teher: ha nincs meg a három pont, a második hely is elszállhat.

Fotó: realmadrid.com

Miután szombaton a Barcelona és az Atlético Madrid is tükörsimán megnyerte a maga bajnokiját, vasárnap a Real Madridon a sor, hogy tartsa a lépést a riválisokkal. Zinedine Zidane együttesének jelen állás szerint 7 pont a lemaradása a második városi riválistól és 15 egység a Barcelonától, vagyis komoly nyomás nehezedik a játékosok vállára, hiszen egy vereséggel az ezüstérem is szinte elérhetetlen távolságba kerül.

A királyi gárdának viszont egyáltalán nem lesz könnyű dolga, hiszen idegenben a Las Palmas ellen kell megmérettetnie. Az újonc Las Palmas a 14. helyen áll a tabellán,az  utolsó három fordulóban három győzelmet aratott, hazai környezetben pedig különösen veszélyes ellenfél.

Las Palmas#esp-las_palmas#5
Real Madrid#esp-real_madrid#5

A Zidane-éra egyik jellegzetessége volt idáig, hogy a Real Madrid idegenben megvívott bajnoki mérkőzésein egyáltalán nem sziporkázik. Az elmúlt hetekben pontot hagyott a Valencia, a Betis és a Málaga otthonában is, a Granadát és a Levantét pedig mérsékelt különbséggel tudta legyűrni. A Barcelona parádézását elnézve, sokan már a játékosok motivációt is megkérdőjelezik, erre a felvetésre pedig Zidane sem nagyon tudott meggyőző érvekkel hárítani.

"Profi labdarúgók vagyunk, nekünk a vasárnapi mérkőzésre kell gondolnunk. Ez nem könnyű, mivel egy kicsit trükkös helyzetben vagyunk. A játékosok tisztában vannak vele, hogy mindent meg kell tennünk, hogy megszerezzük a második helyet. A figyelmünket most a Las Palmas, majd azt követően a Sevilla elleni meccsre kell összpontosítanunk. Persze mindenki a Bajnokok Ligája győzelemről álmodik, de most nekünk mégis a Las Palmasra kell fókuszálnunk" - nyilatkozta Zinedine Zidane.

A francia trénernek kulcsjátékosai közül a sérült Karim Benzemát kell egyedül nélkülöznie,de a bombaformába lendülő Cristiano Ronaldónak köszönhetően ez most nem tűnik akkor érvágásnak. A portugál támadó legutóbbi három tétmeccsén hat gólt szerzett, a bajnokságban 27 góllal vezeti a góllövőlistát, és mivel Luis Suárez szombaton nem gyarapította találatai számát, CR7 előtt most adva van a lehetőség, hogy meglépjen az uruguayi elöl.

Az biztos, hogy a fővárosiak fel kell kötniük a nadrágszíjat, ha be akarják húzni ezt a találkozót, ugyanakkor van akkora különbség a csapatok között, hogy a Real elvigye a három pontot. Csökkenti az újonc hazaiak esélyét, hogy Javi Castellano (19/0) , Vicente Gómez (14/1), Hernán (14/1) és Mubarak Wakaso (17/0)  személyében négy hiányzója is lesz a csapatnak.

A Las Palmas odahaza már okozott komoly meglepetéseket ebben a szezonban, de az Atlético Madrid és a Barcelona is győztesen hagyta el Kanári-szigeteket, így a királyi gárdának sincs más választása, mint lemásolni az élen álló két együttest.

Las Palmas - Real Madrid
hatharom.com-tipp: Real Madrid nyer
TippmixPro@1.40
[2030441] 2016-03-13 20:30:00 Las Palmas - Real Madridx;
2016-03-12;87
2016-03-13;87
2016-03-14;87
185816