NB I

Jól fizet a Fradi bajnoki címe Debrecenben

A Ferencvárosra 2.21-es szorzóért fogadhatunk - ez kell ahhoz, hogy a pályán ünnepelhessenek Bödéék.

Nyert az MTK a Debrecen ellen, így elmaradt a bajnokavató. A 26. forduló amúgy sem bővelkedett meglepetésekben, csupán a Békéscsaba tudott nyerni underdogként, 4.70-es oddsot szállítva ezzel a bátor fogadóknak. A válogatott szünet okán a 28. forduló csak a jövő hétvégén kerül megrendezésre, ráadásul a 27., hétközire kiírt játéknapot elcsúsztatták, így a Ferencváros mégsem hazai pályán, a Honvéd ellen lehet bajnok, hanem Debrecenben. Lássuk, milyen oddsokat kapunk a 28. játéknapra.

A 28. forduló oddsai
  1 x 2
Debrecen-Ferencváros 3.05 3.30 2.21
Békéscsaba-Diósgyőr 3.00 3.25 2.26
Puskás Akadémia-Haladás 2.33 3.25 2.85
Honvéd-Videoton 3.00 3.25 2.26
Vasas-Újpest 4.00 3.40 1.86
Paks-MTK 2.42 3.20 2.80

Csak egy módon ünnepelhet a pályán bajnoki címet a Ferencváros, ha nyer Debrecenben. Nem ez lenne az első alkalom, hogy a zöld-fehérek a Cívisvárosban ünnepelnek, legutóbb 2001-ben örülhettek a fővárosiak, akkor még természetesen az Oláh Gábor utcában. Habár Thomas Doll csapata a bajnokságban két nagyon sima győzelmet aratott a Loki felett, a március 16-ai kupameccsükön nemhogy nem nyert a Fradi, még közelebb is állt a győzelemhez a Debrecen. Kondás Elemér fiai azonban botrányos formában vannak, közel 400 perce nem találtak be a bajnokságban, a szurkolók pedig nem győznek tüntetni a tréner ellen. Már az MTK-Debrecen meccset megelőzően is több zöld-fehér szurkoló és játékos is úgy nyilatkozott, nem bánnák, ha a pályán ünnepelhetnének, így biztosak lehetünk benne, nyerni érkezik Doll csapata Debrecenbe, nem szeretnék, hogy a Paks csináljon esetleg belőlük bajnokot. Amíg a kupameccsen a 0-0 egy jó eredmény volt a fővárosiaknak, addig jövő szombat kora délután győzniük kell, ezért pedig a 2.21-es szorzó nem is rossz.

Tovább folytatja tavaszi hadjáratát a Békéscsaba, immáron csupán két pontra van a 10. helyezett Puskás Akadémia a viharsarkiaktól. Az Újpest elleni hazai győzelmet követően Birtalanéknak azt a Diósgyőrt kellene legyőzniük, amely szépen lassan kezdi összekapni magát, habár a pontok inkább hazai pályán jönnek. Ősszel Békéscsabán egy kései góllal mentett pontot a lila-fehér gárda, és most is teljesen háromesélyes mérkőzésre van kilátás.

Ahogyan Felcsúton is tudnának mit kezdeni három ponttal, veszélyben vannak ugyanis Márkvárték. A Puskás Akadémia hazai pályán az utolsó két meccsén nem kapott ki, míg a Haladás még Angyalföldön sem tudott pontot szerezni, nemhogy Székesfehérváron, az MTK vagy a Diósgyőr ellen. Pocsék formában van Mészöly Géza csapata, így inkább hazai győzelem várható Felcsúton, ám a 2.33-as szorzónál el tudnánk képzelni jobbat is.

Egymás után legyőzött a Honvéd két dobogóaspiráns csapatot, ezzel pedig végleg eltávolodtak a veszélyzónából. Marco Rossi fiai tehát nyugodtan várhatják a Videoton elleni rangadót, ráadásul optimisták is lehetnek a fővárosiak, hiszen a védelmük jól muzsikál az elmúlt hetekben, a gólok jönnek, az ellenfél viszont bőven verhető. Horváth Ferenc csapata két kínos iksz után kell a fővárosba utazzon, és bizony ha dobogóra vágynak a fehérváriak, akkor nyerniük kell a Bozsik Stadionban. Ám mi inkább 1x-et mondanánk erre a meccsre, a Videoton szorzója itt is alacsonyabb, mint kéne.

Kilátástalan a Vasas játéka és lassan az utolsó helyre csúsznak vissza Remiliék. Az angyalföldiek február 20-a óta nem nyertek meccset, gólt is csak a Ferencvárosnak rúgtak, amely még szépségtapasznak is alig nevezhető. Az Újpest sincs kirobbanó formában, a békéscsabai kudarc után Vignjevics mester élesen kritizálta a játékosok hozzáállását. Mindkét fővárosi együttesnek van tehát javítanivalója, ám a lila-fehéreknek kitűnően ment az elmúlt években az angyalföldi csapat ellen, így a realitások most is a vendégek győzelmét valószínűsítik.

[2005931] 2016-04-02 17:00:00 Vasas - Újpestx;5

Mélyrepülésben a Paks, szárnyal az MTK. A tolnai csapat legutóbb Kispesten szenvedett vereséget, begyűjtve ezzel hatodik pont nélküli bajnokiját hat találkozó alatt. Kanta Józsefék viszont egyértelműen megcélozták a dobogó második fokát, négy nyertes "hazai" mérkőzés után Paksra is esélyesként utaznak. A két csapat utolsó nyolc meccséből hatot is megnyertek a fővárosiak, így érdemes lehet most is bízni a kék-fehérekben. A 2.80-as szorzó bizony csábító.

2016-04-02;212
184980