Férfi kézilabda BL

Veszprémi gála a láthatáron

Ötgólos előnyből várhatja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját az MVM Veszprém gárdája, amely hazai környezetben akár erődemonstrációt is tarthat az ukrán Motor ellen.

Az MVM Veszprém csapata magabiztos előnyt épített fel a kijevi találkozón, köszönhetően a csapat remek védekezésének, hiszen mindössze 24 gólt engedélyezett a hazai közönség előtt játszó ukrán bajnoknak. Az ötgólos fór tulajdonképpen el is döntötte a párharcot, hiszen hazai környezetben a Veszprém csapata szinte verhetetlen és a Motornál jóval komolyabb játékerőt képviselő csapatok sem tudtak jó eredményt elérni a Veszprém Arénában.
 
"Az első meccsen védekezésben elég jól teljesítettünk, ám támadásban az egész mérkőzés folyamán sokat hibáztuk, sok helyzetet hagytunk ki. Elégedettek lehetünk azonban az Ukrajnában elért különbséggel, még akkor is, ha ez pontosabb játék esetén sokkal nagyobb is lehetett volna. Ezen a héten az edzéseken természetesen azon dolgoztunk, hogy fejlődjünk és most szombaton jobban teljesíthessünk majd az első összecsapáshoz képest. Igaz, hogy ötgólos előnnyel várhatjuk ezt a meccset, de a Bajnokok Ligájában minden találkozó veszélyes. Éppen ezért nincs pihenés, hanem a mérkőzéseket elemzünk, edzünk és készülünk a visszavágóra. Ahogy mindig, most is a legnagyobb tisztelettel fogunk kiállni az ellenfelünk elé" - nyilatkozta Xavi Sabaté a klub honlapjának az odavágóról és a szombati tervekről.

Hendikepes fogadások    
Veszprém -7,5 Motor +7,5
1,90 1,70

Mikler Roland az edzőhöz hasonlóan látja a visszavágót, a magyar válogatott kapus is biztosított mindenkit, hogy a Veszprém nem veszi fél vállról a második mérkőzést sem. "Nehezen kezdtük az első félidőt az ukrajnai mérkőzésen, ezzel kicsit magunkra húztuk a Zaporozhyet. A második játékrészben aztán már azt játszottuk elöl is és hátul is, amit tudunk. A visszavágó sem lesz várhatóan egy sétagalopp, úgyhogy 100%-os koncentrációval és jó játékkal fogunk tudni csak nyerni itthon. Már csak azért is, mivel ők mindent egy lapra feltéve fognak majd pályára lépni ellenünk, és biztos, hogy nem feltett kézzel érkeznek Veszprémbe."

Az első mérkőzés eredménye
BAJ Motor MKB Veszprém 24 : 29

Az első mérkőzésen látottak alapján nem lehet kérdés, hogy a Veszprém kettős győzelemmel lép tovább a legjobb nyolc csapat közé, egy egyetlen kérdőjel a szombati mérkőzés eredménye lehet. A bukmékerek nem fukarkodtak a hendikepekkel, hiszen a Veszprém 7,5 gólos favoritnak kiáltották ki, ami első ránézésre reálisnak mondható. Ugyanakkor a Veszprém meglehetősen rutinos gárda, így minden bizonnyal arra is figyelni fog, hogy senki ne szenvedjen sérülést a soron következő, nagyobb harci feladatok előtt. Sok múlhat az ukránok hozzáállásán is, akik ha lélektelenül futnak ki a Veszprém Arénána parkettjére, csúnya pofonba szaladhatnak bele, ami akár kétszámjegyű különbség formájában is megmutatkozhat.

MVM Veszprém - Motor
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Veszprém, szombat 17.00
Vezetik: Michal Badura, Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)
Tv: Sport1