Felkészülés

A szomszédban kísérleteznek a spanyolok

Spanyolország Romániával csap össze húsvét vasárnapjának egyetlen izgalmasnak ígérkező válogatott találkozóján.

Folytatja a címvédő Spanyolország a felkészülését a 2016-os Európa-bajnokságra, a hispánok ellenfele ezúttal a román csapat lesz. Vicente Del Bosque már az olaszok elleni, 1-1-gyel végződő találkozón is előszeretettel váltogatta a formációkat, így vélhetően Kolozsvárott is több szisztémát kipróbáltat majd csapatával. A románok ellen azonban nem lesz könnyű nyernie Fabregaséknak.

A várható kezdőcsapatok
Románia: Tatarusanu - Sapunaru, Grigore, Chiriches, Rat - Prepelita, Pintilii - Torje, Popa, Stancu - Keseru
Spanyolország: Casillas - Gaspar, Nacho, Pique, Alba - Silva, Koke, Roberto - Isco, Aduriz, Alcacer

Selejtezőcsoportbeli ellenfelünk ugyanis idestova közel két éve őrzi veretlenségét válogatott találkozókon, hazai pályán pedig 2013 szeptembere óta nem kapituláltak. A selejtezősorozatot is remekül abszolváló szomszédaink azonban erős ellenféllel szemben nemigen játszottak ezen időszak alatt, az olaszországi 2-2-t leszámítva legutóbb a két évvel ezelőtti, Argentína elleni 0-0, ami igazán feltűnő eredmény. Iordanescu mester a magyar csapat ellen is használt, egycsatáros felállást erőltetheti majd, melyben Claudiu Keserü lesz az egyetlen ék.

Románia#rou-romania#15

Az olaszországi mérkőzéshez hasonlóan ismét két csatárral kezdhet a La Roja, ám ezúttal Aduriz csatártársa valószínűleg Paco Alcácer lesz, nem pedig Álvaro Morata. Mint azt Cesc Fábregas elmondta, az ilyen felkészülési találkozókat kísérletezésként fogják fel, így vélhetően Del Bosque több felállást is kipróbál majd.

A két válogatott mérlege meglepően kiegyenlített, a tizenöt mérkőzésből ugyanis mindhárom kimenetel ötször érvényesült, míg a harmadik évezredbeli egyetlen találkozójukat a román csapat nyerte meg tíz évvel ezelőtt.

Ne számítsunk túl sok gólra, a betonkemény román védelem és a közepesen erős spanyol támadósor harcából maximum 1-2 spanyol találat sül majd ki, Iker Casillas kapuja azonban vélhetően érintetlen marad.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.50
[2148621] 2016-03-27 20:45:00 Románia - Spanyolországx;