Felkészülés

Újabb angol siker a láthatáron

  • hatharom.com

A világbajnok után a tartalékos Hollandia legyőzése sem okozhat gondot Angliának.

Újabb angol siker a láthatáron.

Amikor Anglia és Hollandia lekötötte keddi mérkőzését, mindenki arra számított, hogy egy véresen komoly, ki-ki mérkőzésre számíthatnak a Wembleybe kilátogató nézők. Azonban a vendégek olyannyira tartalékosan utaznak a szigetországba, hogy gyakorlatilag csak az a kérdés, hány góllal nyernek az angolok.

Merthogy Roy Hodgson válogatottjából hiába hiányoznak jó páran, a Harry Kane vezette gárda igen komoly meglepetést okozott szombaton. Anglia Németországba volt hivatalos, ahol a 60. percig csak a kihagyott helyzetekkel hívta fel magára a figyelmet a válogatott, aminek köszönhetően az eredményjelző ekkortájt már 2-0-t mutatott a hazaiak javára. Azonban az utolsó 30 minutumot nagyon megnyomták az angolok, s végül a szenzációs hajrának köszönhetően - a hosszabbításban szerzett győztes góllal - 3-2 arányban diadalmaskodtak.

A sikerből jelentősen kivette részét a már előbb említett Harry Kane, de Dele Alli, Jamie Vardy és Eric Dier teljesítménye mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Jó hír az angol szimpatizánsok számára, hogy ezen játékosok egytől egyig tagjai a keddi keretnek is. A németek elleni meccshez képest egyedül annyi változás történt a hazaiak háza táján, hogy az első félidő hajrájában megsérült Jack Butland kimarad a csapatból.

[2148625] 2016-03-29 21:00:00 Anglia - Hollandiax

Ami a vendégeket illeti, az Oranje is egy ötgólos találkozóval hangolt a keddi mérkőzésre, azonban Danny Blind fiai hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedtek Franciaországtól. A pénteki meccset nagyon rosszul kezdték a narancsmezesek, hiszen a 13. percben már 2-0-ra vezettek a gallok. Ezt követően viszont a franciák leálltak, a hollandok azonban nem igazán tudtak mit kezdeni ezzel a helyzettel. A fordulást követően - a cseréknek köszönhetően - már más fordulatszámon pörgött Hollandia, két minutum alatt megfelezte hátrányát, majd a 86. percre el is tüntette. Azonban az egyenlítő gólt követően kiengedtek a narancsmezesek, ami megbosszulta magát, s végül keserű szájízzel hagyhatták el az Amszterdam Arénát.

Az így elveszített mérkőzések általában nem igazán tesznek jót a játékosok lelkivilágának, még akkor sem, ha profi futballistákról beszélünk. Arról nem is szólva, hogy a hírek szerint ezúttal Danny Blind még tovább kísérletezik, avagy a péntekihez képest egy még felforgatottabb Hollandia futhat ki a Wembley Stadion gyepére, ami nem a vendégek malmára hajtja a vizet.

A felek múlt heti mérkőzéseiből kiindulva, továbbá összehasonlítva a két válogatott jelenleg rendelkezésre álló játékoskeretét azon a véleményen vagyunk, hogy a hazai pályán játszó, lényegesen egységesebbnek tűnő Anglia, közel húsz év után ismételten legyőzheti a holland válogatottat.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Anglia Döntetlen Hollandia
1.68 3.50 4.90
[2148625] 2016-03-29 21:00:00 Anglia - Hollandiax;