Felkészülés

Javításra készül a gyengélkedő világbajnok

Németország nincs túl jó formában, kedden este könnyen meggyűlhet a bajuk a Squadra Azzurrával is.

Sikerrel abszolválta bár az Eb-selejtezősorozatot a Nationalelf, a német csapat nincs igazán jó formában az elmúlt hónapokban. A brazíliai tornagyőzelem óta Joachim Löw gárdája tizenhat meccset játszott, melyből csupán nyolcat nyertek meg, ráadásul magasabban jegyzett csapattól rendszerint vereséget szenvedtek, leszámítva a spanyolok elleni 2014-es sikert. Lassan pedig illene formába hoznia Löwnek csapatát, ha nem akarnak toronymagas favoritként lebőgni a kontinenstornán.

Várható kezdőcsapatok
Németország: Neuer - Rudy, Mustafi, Tah, Hector - Kroos, Khedira - Bellarabi, Draxler, Müller - Götze
Olaszország: Buffon - Astori, Bonucci, Darmian - Florenzi, Motta, Jorginho, Bernardeschi - El Shaarawy, Zaza, Insigne

"Természetes, hogy a világbajnok az egyik legnagyobb esélyese az Eb-nek, de ott vannak még a franciák, a belgák, a spanyolok és az olaszok, sok riválisunk van. Nem láttam az olasz csapatot a spanyolok ellen, de hallottam, mennyire jól játszottak, ami nem meglepő, hiszen az Eb egyik esélyeséről beszélünk. Bárkivel képesek felvenni a versenyt.

Nem volt túlságosan meggyőző a játékunk a selejtezősorozat alatt, mindenképpen össze kell kapjuk magunkat az Eb-ig. Anglia túl sokszor tudott helyzetbe kerülni, nem voltunk elég jól szervezettek és egységesek, különösen a félidőt követően. Ezt nem engedhetjük meg magunknak, jobban kell megszűrnünk az ellenfél játékát" - elemezte a látottakat Löw.

Az olasz csapatnál értelemszerűen bizakodnak az Eb-címvédő elleni döntetlen után, és meg akarják mutatni a németeknek is, hogy számolni kell velük. "Győzni érkezünk Münchenbe, bizonyítani akarjuk erőnket. Nekem személy szerint amolyan bosszú mérkőzés is lesz, hiszen a Bayern kiütötte a Juventust nem is olyan régen a BL-ből, így külön is motivált vagyok, hogy most mi jöjjünk le győztesen a müncheni gyepről" - nyilatkozta Simone Zaza.

[2180699] 2016-03-29 20:45:00 Németország - Olaszországx;10

A térdsérülést szenvedő Bastian Schweinsteiger, Max Kruse, valamint az olaszoknál Giacomo Bonaventura, Ciro Immobile és Andrea Barzagli sem léphetnek pályára, de sztárokból így sem lesz hiány a gyepen. Érdekesség, hogy a tervezett felállások alapján Antonio Conte a 3-4-3-as felállást választhatja majd, míg Löw 4-2-3-1-ében Mario Götze lehet az egyetlen ék.

Az olaszok 1995 óta, hét meccse veretlenek a németek ellen, és bizony az előjelek most is inkább abba az irányba mutatnak, hogy Buffonék újabb sikert érnek el egy erős válogatott ellen.

hatharom.com-tipp: Döntetlen vagy Olaszország
TippmixPro @1.88
[2180699] 2016-03-29 20:45:00 Németország - Olaszországx;