Tipp

Meglepetés születhet a francia rangadón

  • Cesc18

A miami tenisztorna keddi játéknapján a Gilles Simon-Lucas Puille összecsapásból próbálunk hasznot húzni.

Gilles Simon-Lucas Pouille
Hatharom-tipp: Pouille +1,5 szett hendikep
Odds: 2.07
Eddig éri meg: 1.98
Tipperősség: 3/10

Meglepetésekben nem volt hiány eddig a miami tenisztornán, a férfiknál a legmagasabban rangsorolt tíz játékosból csupán három jutott be a legjobb 16 közé. Említettük egy cikkünkben, hogy ez a floridai verseny az egyik legtrükkösebb a szezonban, de az efféle csillaghullás még itt sem megszokott. Az egyik topkiemelt kieséséért éppen mai főhősünk, a 22 éves Lucas Pouille a felelős. A francia játékos a nyolcadik helyen rangsorolt, egykori döntős David Ferrert búcsúztatta el egy döntő szettes thrillerben. Ez annak ellenére komoly fegyvertény, hogy a spanyol nincs élete formájában. Először jár ilyen magasságban egy Masters-tornán Pouille, de nem esélytelen a folytatásban sem, hiszen a nyolcaddöntőben honfitársa, Gilles Simon lesz az ellenfele.

Természetesen az ezen a szinten már sok nagy csatát megélt rutinos francia a meccs favoritja, de minden adott ahhoz, hogy egy nagy harcot lássunk. Először is Simon játékstílusa nagyban hasonlít Ferreréhez, márpedig, ha utóbbi ellen jól muzsikált Pouille, akkor megtörténhet ez a honfitársa ellen is. Sőt, ide lehet még venni az év elejéről a David Goffin elleni meccsét is, amit ugyancsak megnyert. Fekszik neki az olyan ellenfél, aki kicsit passzívabb, akivel hosszabb labdamenetekbe lehet bonyolódni. A lassabb borítás, a nagy páratartalom miatt lelassuló labdák ugyancsak kedveznek neki.

Azt nem lehet mondani, hogy tét nélküli ez a meccs Pouille számára, mert nem mindennap játszhat egy ilyen rangos viadalon a negyeddöntőért, de legyen bármi is ennek a meccsnek az eredménye, ő biztosan sikerként fogja elkönyvelni ezt a néhány napot, amit Floridában töltött. Ennek fényében felszabadultan játszhat, ami egy nagy skalp után soha nem könnyű, de Simon nem egy nagy ütő, aki pikk-pakk lerendezheti ellenfelét. Ellene labdamenetek fognak kialakulni, lesz ideje felpörögnie a fiatal gallnak.

Találkoztak egyébként már korábban, méghozzá a tavalyi Roland Garros első körében, akkor Pouille elhozta az első szettet. Úgy gondoljuk egy játszmára most is jó lesz, Simon egyébként is képes gyakorlatilag bárki ellen nagy csatába bonyolódni. Jó tipp lehet még erre a mérkőzésre a "21,5 játék felett" is, amelyre 1.65-ös oddson fogadhatunk a    -nál.

Simon és Pouille egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Roland Garros Salak Simon 3:6, 6:1, 6:2, 6:4