La Liga

Fogadnál 15-szörös oddson Ronaldóra?

Bombaformába lendült Cristiano Ronaldo, aki utolsó hét meccsén 13 gólt szerzett. Ha így folytatja, még Messit is befoghatja.

Amikor decemberben Cristiano Ronaldo karrierje ötödik aranylabdáját is megszerezte, rengetegen kritizálták - önmagához képest - harmatos őszi teljesítményéért, sőt, sokan már úgy látták, a portugál szupersztárnak  leáldozott és az idő vasfogai őt is kikezdték.

Tény, hogy Ronaldo ősszel gyengébben focizott, de az is lehet, hogy 30-on túl csak az erejével spórolt, hiszen 2018-ban olyan teljesítménnyel rukkolt elő, ami legszebb napjait idézi.

A Real Madrid hétvégén Ronaldo duplájával verte meg az Eibart, így a portugál zsinórban hetedik meccsén is a kapuba talált. 2018-ban már 17 gólt szerzett, ilyen impresszív statisztikával pedig soha nem kezdett még el egyetlen esztendőt sem.

Ronaldo így szép csendben fel is zárkózott a La Liga mesterlövészeinek listáján, 18 bajnoki góljával Messi és Suárez mögött már a harmadik helyen áll. Januárban még köze nem volt a végső győztesre kínált piachoz, ám mostanra ismét felkerült a radarra és 15-szörös szorzón fogadhatunk, hogy a portugál lesz a spanyol bajnokság legeredményesebb játékosa. De van e reális esélye befogni Messiéket?

Ki lövi a legtöbb gólt? La Liga 2017/2018
Lionel Messi 1.16
Luis Suárez 5.50
Cristiano Ronaldo 15.00

Véleményünk szerint van. Tíz forduló van még hátra a spanyol bajnokságból, a Barcelona argentin ásza pedig hat gól előnnyel vezeti a listát. A Real számára már elment a bajnokság, de a BL-indulást érő helyek valamelyike fél gőzzel is meglesz,  így simán előfordulhat - Ronaldo egóját is számolva -, hogy Madridban rámennek a portugál góljaira.

A másik oldalon ugyanakkor Messinek osztoznia is kell a gólokon, hiszen Suárez vagy a télen igazolt Coutinho is szívesen fejezi be az akciókat. Ráadásul az utóbbi években láthattuk, hogy Messit különösebben nem mozgatja az aranycipő, hiszen kiélezett versenyfutások közepette is lepasszolt egy-egy büntetőt például Neymarnak.Az biztos, hogy Messi gólja azért még komoly előny, de nem ledogozhatatlan, ha Ronaldo megszór egy gyengébb csapatot, máris látótávolságon belülre érkezhet.

Messi jelenleg 0,86-as gól/forduló átlaggal bír, ha a hátralévő 10 fordulóban ez csak 0,5-re esne le, Ronaldónak akkor is 1,2 gól/meccs átlagot kéne produkálni, hogy beelőzhesse.

Tradelésre mindenesetre jó lehet ez a tipp, hiszen Ronaldo pillanatnyi formáját elnézve hamarosan szűkülhet az olló, így a 15-szoros szorzó is jóval kisebbé válhat.
11742#00