Afrikai Nemzetek Kupája

A torna első csúcsrangadója következik! - szalonremivel?

  • varin

Szalonremi szaga van a vb-ről döntő csúcsmeccs visszavágójának.

{"headTitle":"Marokkó-Elefántcsontpart","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-28 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Marokkó","odds":"3.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"2.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Elefántcsontpart","odds":"2.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Igazán rangos összecsapásra kerül sor pénteken este Egyiptomban, hiszen az Afrika Kupa legerősebb csapatai közül kettő egymással találkozik. Marokkó és Elefántcsontpart csatája ezúttal nem lesz olyan fontos, mint 2017 novemberében, de azért így is érdekes 90 percnek nézünk elébe.

Két éve, amikor a csapatok legutóbb találkoztak, a vb-kvalifikáció volt a tét. Akkor is egy csoportban voltak, az utolsó körös abidjani találkozón pedig az volt a kérdés, nyerni tud-e hazai pályán a favorit Elefántcsontpart vagy egy X2-vel Marokkó ér révbe és jut ki Oroszországba. Végül Hervé Renard fiai két védő góllal 2-0-ra nyertek, így ők utazhattak a tornára.

Idén hasonló izgalmakra nem számíthatunk, hiszen mindkét csapat győzelemmel kezdte a csoportküzdelmeket. A közös bennük, hogy 1-0-ra tudtak diadalmasodni, Marokkó Namíbiát, Elefántcsontpart Dél-Afrikát verte meg.

Fotó: Diario AS

Mivel még a harmadikok közül is több csapat továbbjut, aligha kell izgulniuk a feleknek, bőven elég lehet nekik itt egy döntetlen, amivel szinte biztosan tovább is jutnak, még akkor is, ha óriási meglepetésre valamelyik kiscsapat meglepi a nagyot a záró napon.

Afrikai szinten mindkét csapat kerete piszkosul erős hiszen olyan futballisták néznek majd szembe egymással, mint Benatia, Hakimi, Boussouffa, Ziyech, Kodjia, Kessié vagy Aurier.

És persze említsük meg egy külön sorban az igazi afrikai specialista trénert, a francia Hervé Renard-t, aki éppen a mostani riválissal nyert Afrika Kupát 2015-ben (amellett persze, hogy 2012-ben Zambiát is a csúcsra vezette).

Ez az a meccs, ahol tényleg semmi nem szól sem az over, sem az 12-es kétesély mellett. Ebben az évezredben kilencszer találkoztak, ezek a találkozók összesen 13 gólt hoztak és bár döntetlen csak háromszor volt, most igen jó rá az esély.

Nem véletlen, hogy nem fizet hatalmas összeget a remi, hiszen nem is kell nagyon másra játszaniuk a csapatoknak. Ez a meccs klasszikusan 0-0 vagy 1-1, így az underrel sem lőhetünk nagyon mellé, de mi maradunk a két correct score-os megoldásnál.

{"headTitle":"Marokkó-Elefántcsontpart","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-28 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: X + 2.5 gól alatt","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3023263] 2019-06-28 19:00:00 Marokkó - Elefántcsontpartx;