Magyar foci

Összesen 34 év börtönt szabott ki a bíróság a bundázókra

Erősen fogott a Fővárosi Törvényszék bírójának ceruzája, a fogadási csalással megvádolt érintettek közül nyolcat letöltendő börtönre ítélte.

Igen csak sok időbe telt, mire ítéletet tudott hozni a magyar labdarúgást is érintő fogadási csalások ügyében a Fővárosi Törvényszék, azonban pénteken 8 vádlott ellen letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság, négy vádlott ellen pedig pénzbüntetést szabott ki. 

A pofátlanság netovábbja? Keneseiék néhány éve egy tippadó oldal szakértőiként tűntek fel. Mára az oldal már megszűnt.

 

A fogadási csalások ügye még sok-sok évvel ezelőtt robbant ki - ebben a cikkben részletesen is foglalkoztunk a témával -, az elhúzódó ügymenetnek azonban a jelek szerint elrettentő hatása lehet. 

A nemzetközi hálózatként működő szervezet tagjai példát szigorú ítéletet kaptak a nyakukba: a szingapúri T. S. Engnek hét évet kell rács mögött töltenie, és tíz évre kitiltották Magyarország területéről.

K. Zoltán hét évet kapott, valamint 43 millió forint értékben vagyonelkobzást ítéltek. L. Mátyás hét, S. László öt, B. István négy, Cs. János négy, M. Tamás négy, Sz. Krisztián három évet kapott.

Az nso.hu beszámolója szerint a másod-, a harmad-, a negyed- és az ötödrendű vádlottat tíz évre valamennyi, labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a bíróság, míg a hatod-, a heted- és a nyolcadrendű vádlottat a játékvezetéstől tiltották el tíz évre.

Az ügyészség súlyosbításért, a védők felmentés miatt fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős, ám a bíróság elfogadta az ügyészek indítványát, és elrendelte K. Zoltán másod- és L. Mátyás harmadrendű vádlott őrizetbe vételét.