NB I

Muszájból nyerne a Debrecen az MTK ellen

Három nappal a BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája selejtezős mérkőzés után már bajnoki vár a Debrecen csapatára, amely péntek este az MTK vendége lesz.

Várható kezdőcsapatok / dvsc.huA Hidegkuti Stadion felújítása miatt a fővárosi alakulat ebben a szezonban a kispesti Bozsik Stadionban játssza hazai mérkőzéseit, így a Debrecen semleges pályán vághat vissza a tavasszal elszenvedett méretes zakó miatt.

A bajnoki nyitányon a Loki 1–1-es döntetlent ért el az újonc Nyíregyháza otthonában, míg a kék-fehérek 4–0-ra verték a Pécs együttesét, így Garami József csapata önbizalommal telve várhatja a bajnoki címvédő elleni rangadót. A piros-fehérek biztos forrásból informálódhattak az ellenfelet illetően, hiszen a Lokit erősíti a korábbi MTK-játékos, Vadnai Dániel is.  "Már nincsenek bennem olyan érzések, mint az első két MTK elleni meccsemen, de azért persze még mindig furcsa lesz az egykori csapatom ellen játszani. Mindenképp nehéz, küzdelmes ütközetre számítunk, és csakis győzelemben gondolkodunk. Idei első NB I-es összecsapásunkon bár jól játszottunk, csak egy pontot hozhattunk haza Nyíregyházáról. Most muszáj lesz nyernünk, ha nem akarunk lemaradni a többi gárdától" - mondta a Naplónak a DVSC bal oldali védője, aki tavaly nyáron igazolt Debrecenbe"

A két társaság csapat találkáján 1–0-s debreceni siker született, míg a visszavágón a fővárosiak 5-2-es győzelmet könyvelhettek el, van tehát miért visszavágnia a hajdúságiaknak. "Elég csúnyára sikerült a tavaszi összecsapásunk, ez is motivál minket abban, hogy ezúttal még jobban teljesítsünk. Mivel a Bajnokok Ligájában is még harcban vagyunk, így egy más kerettel állunk ki pénteken, de abban biztos lehet mindenki, hogy mi is oda fogjuk tenni magunkat, próbáljuk majd minél jobb százalékban kihasználni helyzeteinket!" - nyilatkozta Vadnai.

2014-08-01;212
2014-08-02;212
2014-08-03;212

Mivel a Debrecen jövő héten talán az év legfontosabb meccsére készül Boriszovban, így Kondás Elemér vezetőedző feltehetően tartalékos felállásban küldi majd pályára csapatát. A debreceniek honlapja szerint több alapember is pihenőt kap majd a találkozón, így a kispadon saját nevelésű fiatalok, míg a kezdőben az általában kevesebb szerephez jutó játékosok juthatnak szóhoz.

A hazaiaknál Torghelle Sándor még csak futóedzéseket végez, nem tudott bekapcsolódni a közös munkába, Halmai Ramon is kisebb sérüléssel bajlódik, így ő a lelátóról nézi a meccset.

A találkozó szorzói meglehetősen eltolódtak, hiszen immáron a bukik szerint az MTK a meccs favoritja, az online termek átlagosan 2.15-ös oddson kínálják a hazaiak sikerét, míg a Loki győzelme már 3-as átlagodds körül mozog, a döntetlen 3.30-as szorzót érhet.

[1732200] 2014-08-01 20:30:00 MTK - Debrecenx;
164237