NB I

Tippelünk a tippelhetetlen NB I-es rangadóra - mi lesz az Újpest-Loki?

Hiába 10 éve nem nyert a Loki Újpesten, most Dzsudzsákék a favoritok.

Izgalmas napokat élnek át éppen Újpesten, amely csapat kedden kora este a Debrecent fogadja. A lila-fehérek a 2024-es évet egy igen csúnya zakóval kezdték a Hungária körúton, majd néhány órán belül felmerült Nebojsa Vignjevics vezetőedző és Roderick Duchatelet tulajdonos távozása is. Hogy ezek után mire lesz képes a IV. kerületi gárda egy ellentmondásosan rajtoló Loki ellen, az nagy kérdés, de az oddsok alapján valószínűbb a vendégsiker, mint a hazai.

4206681

Bár a szezonzárás sem volt éppen biztató a liláknál, miként az átigazolási piacon sem volt aktív szereplő a klub, a pénteki pofon kijózanító lehetett. A zsinórban nyolcadik nyeretlen találkozón semmi nem látszott a téli felkészülésből, minden szinten borzalmas volt a lilák játéka. Külön fájhatott a fővárosi híveknek, hogy egykori játékosuk, Nemanja Antonov ért el mesterhármas gólpasszokból, míg náluk sok szurkoló bevallása szerint "minden idők leggyengébb Újpestje" szaladgált a gyepen.

Sokrétű az újpesti probléma, látszólag támadójáték nemigen van, hacsak Csoboth Kevin nem oldja meg egymaga, míg hátul extrém lyukas a védelem. Egyelőre a fiatal Molnár Zsombor is csak nyeli a gólokat, az MTK ellen több találat is erőteljesen az ő lelkén szárad.

Ezek után nem csoda, hogy már szombaton napvilágot látott a hír, mely szerint hétfőn távozik Vignjevics, ahogyan Duchatelet is. A hétvégén az is közhírré tétetett, hogy egy magyar nagyvállalat támogatásával cserél gazdát az UTE, így a patinás klub ismét hazai kezekbe kerülne. Ugyanakkor a "lapzártánkig" semmilyen konkrétum nem jött ki a sportsajtóban, de így is jó esély van rá, hogy ez lesz a páros hattyúdala.

A IV. kerületben tehát igen bizonytalan a közeljövő, ami Debrecenben azért Szrdjan Blagojeviccsel eléggé szilárdnak tűnik. A Magyar Aranylabda-szavazáson az év külföldi edzőjének megválasztott szakember rendkívül bőséges kerettel dolgozhat együtt, ugyanakkor a rajt itt sem ment zökkenőmentesen.

Újpest#hun-ujpest#10

Bár a keleti rangadón a Debrecen 10 perc után akár 2-3 góllal is vezethetett volna az edzőt menesztett és hitehagyottnak gondolt Diósgyőr ellen, végül Dzsudzsákéknak 0-2-ről kellett összekaparniuk 1 pontot. Bár a Loki játéka nem volt éppen acélos, a szerencse sem állt melléjük, ráadásul éppen az a Megyeri Balázs hibázott többször is, aki az elmúlt másfél évet stabilan válogatott formában védte végig.

Furcsa és az oddsok alapján is megtippelhetetlen mérkőzés vár tehát ránk a Szusza Ferenc Stadionban. Adott egy igen gyenge és szétesett Újpest, valamint egy többre hivatott, de idegenben azért továbbra sem brillírozó Debrecen. Vitán felül áll, hogy jelenleg a hajdúságiak kerete erősebb, de azt se felejtsük el, hogy a vendégek több, mint 10 éve nem nyertek Újpesten.

Még egál szorzókon is elgondolkoztunk volna, de így, hogy a fogadók ennyire lenyomták a piros-fehérek számát, egyértelműen érintetlenül hagyjuk a győztesre vonatkozó piacokat. A Loki Budapest-fóbiája fontos faktor lehet, még egy ilyen gyenge Újpest ellen is.

A 4.5 lapos tippet viszont nem tudjuk otthagyni. Az Újpestnek egy ilyen kínos kudarc után nagyon hajtania kell otthon, míg a Loki számára ez kiváló lehetőség, hogy egy gyűlölt rivális otthonában örvendeztesse meg a szurkolókat. A 2023-as naptári évben 6, 5 és 5 lapokat hozott ez a párharc, mi pedig úgy is rábökünk az overre, hogy Pintér Csabánál azért el tudtunk volna képzelni jobb sporit ide.


✅ Tipp #1: 4.5 lap felett @1.86

 

Fogadási határidő: február 6. 17:45

[4206681] 2024-02-06 17:45:00 Újpest - DVSCx;