Felkészülés

Egy, csak egy legény van talpon a Barcelonában

Luis Suárezt leszámítva szinte minden sztárját nélkülözi a katalán gárda az amerikai felkészülés alatt.

Magyar idő szerint szerda hajnalban lejátssza első barátságos mérkőzését a Barcelona együttese. Az ellenfél az a Los Angeles Galaxy lesz, amely remekül szerepel az éppen zajló MLS-ben, sorra nyerik mérkőzéseiket, ráadásul 4-5 gólokat szereznek.

"Hogy őszinte legyek, nem szeretem az ilyen túrákat. Nagyon jó körülmények fogadnak bennünket mindig, ugyanakkor az időeltolódás és a hosszú utazás miatt fáradtabbak vagyunk, mint kéne. De a klubnak vannak kötelezettségei, így jönnünk kellett. Habár Európában is maradhattunk volna, elfogadjuk, hogy itt kell pályára lépnünk" - nyilatkozta Luis Enrique.

A Barcelonának valóban nehéz napjai lesznek, hiszen egymás után pályára lépnek a Manchester United, a Chelsea, a Fiorentina és a Roma ellen is, nem sokkal később pedig már Szuperkupa-mérkőzések várnak rájuk. Az amerikai túra alól többen is felmentést kaptak, így a Mascherano, Neymar Dani Alves, Claudio Bravo, Messi ötösfogat el sem utazott, míg Arda Turan és Aleix Vidal ott van ugyan, de pályára nem léphetnek.

A Barcelona kerete
Kapusok: Marc-Andre ter Stegen, Jordi Masip, Jose Suarez
Védők: Gerard Pique, Marc Bartra, Douglas, Jordi Alba, Adriano, Thomas Vermaelen, Jeremy Mathieu
Középpályások: Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Rafinha, Sergi Roberto, Arda Turan, Aleix Vidal, Alen Halilovic, Sergi Samper, Gerard Gumbau
Támadók: Pedro, Luis Suarez, Sandro, Munir El Haddadi

A Los Angeles Galaxy csapatában egy jó formában lévő, rutinos játékosokkal ellátott gárdával kell megküzdenie a Barcának. Az LA a Champions Cup első meccsén legyőzte a Manchester United ellen is helytálló Club Américát, majd a bajnokságban 5-2-re intézte el a San Josét. Habár a mérkőzés nem a Galaxy stadionjában lesz, hanem a pasadenai Rose Bowl Stadiumban, amely 92 ezer néző befogadására is képes, minden bizonnyal az LA-nek lesz inkább hazai a környezet.

L.A. Galaxy#usa-l.a._galaxy
Várható kezdőcsapatok
Barcelona: Ter Stegen, Douglas, Bartra, Vermaelen, Alba, Busquets, Rafinha, Iniesta, Pedro, Suarez, El Haddadi
LA Galaxy: Rowe, Gargan, DeLaGarza, Ribeiro da Silva, Rogers, Pereira Jr, Walker, Husidic, Gerrard, Lletget, Keane

Véleményünk szerint a Robbie Keane és Steven Gerrard által fémjelzett csapat könnyedén borsot törhet a katalánok orra alá, akiknek aligha ez a meccs lesz a felkészülés csúcsa.

Barcelona-Los Angeles Galaxy
   
1 X 2
1.30 4.70 6.50
[2044506] 2015-07-22 05:05:00 Barcelona - L.A. Galaxyx;