Női kézilabda

Erre fogadunk a keleti derbin, avagy tipp a Csaba-Lokira

A női kézilabda NB I-ben két keleti fellegvár, a Békéscsaba és a Debrecen feszül egymásnak szerdán.

A női kézilabda NB I 18. fordulójának szerdai játéknapján két meccs kerül terítékre, melyek közül a keleti derbivel, a Békéscsaba-Debrecennel foglalkozunk. Igaz, a bukmékerek szerint nem lesz rangadó a találkozó, háromesélyben speciel oddsot sem kínálnak a vendégekre...

Csapathírek

A hazaiak nincsenek túl jó passzban, utolsó hat bajnokijukból mindössze egyet, az Alba Fehérvár ellenit tudták megnyerni (29-24). A maradék ötöt elbukták, amelyből a Győr (24-34) vagy a Fradi (28-45) elleni zakó vállalható volt természetesen, de a Kisvárda (21-25), a Budaörs (22-25) vagy a Vasas (25-28) ellen akár többet is ki lehetett volna hozni...

Az eredménytelenségnek és a riválisok pontszerzéseinek köszönhetően 17 kört követően a lila-fehérek a kieső, 13. helyen tanyáznak, s hét pont volt a hátrányuk a 12., már bennmaradó pozícióban álló NEKA-hoz (a fiatalok eggyel több meccset vívtak meg), valamint a 11. Kisvárdához képest.

"Az nem kérdés, hogy egy rendkívül komplex, erős csapattal kell megvívnunk. Nyilván nekünk más céljaink lesznek az összecsapáson. Saját magunkkal kell foglalkoznunk, a mi játékunkra kell fókuszálni, azon javítani és csiszolni. Ettől függetlenül szeretném ha mindenki a maximumot nyújtaná a találkozón, egyrészt a derbi miatt, másrészt pedig, hogy minél jobban megpróbáljuk eltüntetni a két csapat közötti különbséget. Tervezem jobban forgatni is az együttest, már csak azért is, hogy bírjuk energiával a végéig, ugyanis ellenfelünk ténylegesen két hasonló sorral száll majd csatába. Úgyhogy bízom abban, hogy egy jó meccset vívunk majd a Debrecennel, ami mentálisan is segítségünkre tud majd lenni a későbbiekre nézve" - nyilatkozta Rác Sándor, a hazaiak mestere klubja hivatalos honlapjának.

A hazaiaknál Szondi marad ki egyedül hét közben, s fontos kiemelni, hogy egy hónapja a Metz együtteséből szerződtették Zagart, míg a Bundesligából érkezett Fatos Kücükyildiz. A két játékos a lila-fehérek utolsó két meccsén jutott szóhoz, s góljaik 33,33 százalékát szerezték (54/18), vagyis eddig úgy fest, hogy mindketten jó igazolások.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Ami a vendégeket illeti, a debreceniek jó passzban, ugyanakkor szomorúan utazhatnak a Viharsarokba. A Magyar Kupában nüanszokon múlt, hogy nem döntőzhettek (29-28-ra kaptak ki az elődöntőben a Győrtől), a bronzmeccset viszont behúzták a Mosonmagyaróvár ellen (34-29).

A bajnokságban Fradi elleni, januári rangadó óta nem veszítettek, sőt zsinórban négyszer nyertek, legutóbb kereken egy hete Dunaújvárosban, 10 találattal (38-28), amivel holtversenyben (veszített pontok tekintetében) a harmadik helyen tanyáznak.

Mindezek mellett pedig ugye idén a Bajnokok Ligájában is szerepeltek, ahol a csoportkörben több bravúrt is okozva továbbjutottak, az egyenes kieséses szakaszban pedig a csoda kapujában álltak, ám átlépni nem tudtak rajta. Hazai pályán 29-28-ra kaptak ki a legutóbbi három kiírás győztesétől, vagyis a Kristiansandtól, majd szombaton, az idegenbeli visszavágón 27-27-re végeztek, vagyis mindösszesen egyetlen egy találattal maradtak alul a norvégokkal szemben...

A vendégek egynapos pihenőt kaptak a BL-búcsú után, majd ezt követően kezdtek készülni a hétközi csatára. Múlt szerdán, a pihentetés jegyében a Lokinál többek közt fiatal tehetségük, Kelemen Dorina is szóhoz jutott, aki ezúttal is a csapattal utazik.

"Örültem, hogy pályára léphettem a DKKA ellen, s hogy sikerült hozzátennem a sikerhez. Békéscsabán kemény mérkőzésre számítok, de mindenképpen a győzelem a célunk. Ehhez jó védekezésre és gyors támadójátékra lesz szükség. Remélem, hogy ezúttal is játéklehetőséghez jutok és tudok segíteni a csapatnak" - nyilatkozta a fiatal játékos klubja hivatalos honlapjának.

A piros-fehéreknél minden bizonnyal ezúttal is Juhász és Hámori marad majd ki.

Mire érdemes fogadni?

Perpillanat nincs egy súlycsoportban a két gárda, amit a felek őszi találkozója is jól példáz, amelyet a Debrecen hazai pályán 12 találattal, 36-24-re nyert meg. De említhetnénk a tavalyi küzdelmeiket is, Békéscsabán májusban találkoztak, akkor 36-20-ra nyert a Loki, míg előtte januárban 30-22-re otthoni környezetében. Ugyanakkor kérdés, hogy a vendégekre hogyan hat a hétvégi, drámai BL-búcsú, s akkor ott vannak még az utazások, a kevés pihenés és készülés, igaz, ehhez hozzászoktak már Szilágyiék a mostani szezonban, mindemellett pedig kötelező győzelem előtt állnak, ha a szezon végén szeretnék behúzni a bronzérmet a bajnokságban is.

Trükkös meccs vár tehát ránk, úgy véljük, hogy borítékolható a Loki-siker, annak csak a különbsége a kérdés véleményünk szerint. Benne van a pakliban egy nagyobb arányú vendéggyőzelem is, de egy szűkebb is (a hazaiak játszhatnak majd felszabadultan, teher nélkül), így inkább a békéscsabaiak góljainak számára fogadnánk, amit egy játszható, 23,5-es határon húztak meg a bukmékerek.

Szerintünk ezen line felett végezhetnek a lila-fehérek, mivel a szokásostól egy gyorsabb ütközet vizionálható azért, ami magában hordozza a gólokat, még a hazaiak részéről is. Mindemellett ezt a határt, még a fentebb említett két játékos érkezése előtt, többek közt a Győr vagy a Fradi ellen is megugrották, s ugye nem mellesleg idegenben is lőttek 24-et a Lokinak...

{"headTitle":"Békéscsaba - Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-27 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Békéscsaba góljainak száma 23,5 felett","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}