Serie A

Nem olyan országos fix az a Juve-győzelem...

Allegri "csodát tett", ám így is vereség lett a vége. Most pedig érkezik a szezon eddigi meglepetéscsapata.

Ami Angliában a Brighton, a spanyoloknál a Girona, a Ligue 1-ben a Brest, a Bundesligában pedig a Stuttgart, az az olasz élvonalban a Lecce. A tavalyi újonc a sikeres bennmaradást követően veretlenként áll a dobogó legalsó fokán, ám kedden este éppen az üldöző Juventushoz látogat, amely egy igen nehéz 90 percnek ígérkezik.

A leadben látott aprócska gúny egyébként annak szól, hogy Massimiliano Allegri 112 mérkőzés után vezette ki ismét ugyanazt a kezdő tizenegyet, mint az előző meccsen. Ez azt jelenti, hogy 2021 nyara óta nem volt két olyan egymást követő meccs, ahol ugyanazok kaptak volna játéklehetőséget az első perctől - ez a széria azonban megszakadt a hétvégén a Mapei-ben. Üröm az örömben, hogy ennek csúnya vereség lett a vége, hiszen a Juve 4-2-re kapott ki a Sassuolótól.

 

Embed from Getty Images

 

Több sem kell persze Maxnak, a La Gazzetta dello Sport tippje szerint legalább 5-6 játékost lecserél a mester, ami persze nem csoda, hiszen a hétközi fordulóra kellhet néhány friss ember.

A napilap szerint Perin, Danilo, Rugani, Fagioli, Weah, Cambiaso és Milik is kezdhetnek akár, így Szczesny, Bremer, Miretti, McKennie, Kosztics és Chiesa padozhatnak a kezdő sípszó pillanatában, persze ez csak bátor becslés. Az mindenesetre biztos, hogy a Juve védelme rendkívül gyengén teljesített a Mapei-ben, elég ha csak Gatti egészen szürreális öngóljára gondolunk.

Ami a Leccét illeti, természetesen a 3-2-0-s mérleg egy olyan csapat esetében, amelynek a reális célja csak a bennmaradás lehet, gyönyörűen fest, a képet viszont kicsit árnyalja a sorsolás. Bár Roberto D'Aversa fiai otthon legyőzték a Laziót és pontot szereztek Firenzében, a másik három ellenfelük a Salernitana, a Monza és a Genoa volt, vagyis tényleg piszkosul könnyű első öt meccsük volt. Nyilván a kék-fehérek nem lesznek harcban a végén még a top10-ért sem, de a korai pontok megalapozhatják az esetlegesen könnyedebb tavaszt. A vendégeknél Baschirotto visszatérhet a védelembe, Banda viszont továbbra is sérült, ő komoly érvágás lehet D'Aversa számára.

1.50 körül mi nem fogadnánk a Juve sikerére, de azért valószínűbb, hogy itt lesz a vége a Lecce jó szériájának és az Inter marad az egyedüli veretlen gárda. De ne felejtsük el, egy nagyon felforgatott Juve-kezdő vár ránk, amelynek egy jó Lecce-védelmet kell feltörnie.

Nehéz meccsre számítunk, tavaly is mindkét alkalommal csak egy góllal volt jobb a Juventus.

 


✅ Tipp #1: Juventus 2.0 gól alatt @ 1.63
 

✅ Tipp #2: Döntetlen több, mint 38.5 percig vezet @ 1.94

 

Fogadási határidő: szeptember 26. 20:45