Kézilabda

Simáznak a kirakatcsapatok? - kombi a Szeged és a Veszprém bajnokijára

Csütörtökön a BL-ben játszik egymás ellen a Szeged és a Veszprém, de szombaton még az NB I-ben van jelenésük.

Szombaton lép pályára a magyar férfi kézilabda NB I 19. fordulójában a Szeged és a Veszprém. A Tisza-partiak a Csurgót fogadják, míg a bakonyiak Dabasra utaznak, a találkozóikból pedig egy kombit gyúrtunk össze. Velünk tartasz?


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Szeged - Csurgó

Felemás passzban várják a szegediek a találkozót, hiszen a Bajnokok Ligájában az utolsó három csoportmeccsükön kikaptak (így a nyolcas hatodik helyén végeztek, s a nyolcaddöntőben a Veszprémmel találkoznak majd, az odavágót pedig már csütörtökön a Tisza-partján rendezik), magyar viszonylatban viszont az utolsó négy ütközetüket behúzták.

A bajnokságban a Komló, a kisebbik veszprémi csapat, valamint a Balatonfüred sem tudta megállítani őket (így a második helyen tanyáznak), míg az olimpiai selejtező miatti kéthetes leállást követően szerdán 38-31-re nyertek a PLER otthonában a Magyar Kupa keretén belül, s jutottak be a sorozat négyesdöntőjébe (azt a meccset egyébként Bánhidi, Martins, Sostaric és Imsgard is kihagyta, akik pihenőt kaptak a vezetőedzőtől).

A csurgóiak az ötödik helyről várták a hétvégét, s hasonló passzban vannak, mint a hazaiak. Annyi különbséggel természetesen, hogy ők magyar viszonylatban hozták váltakozva a sikereket és a vereségeket...

Az elmúlt öt bajnokijukból hármat elbuktak (Veszprém, Dabas, s legutóbb három hete a Budakalász ellen), míg kettőt nyertek (Eger, NEKA), az MK-ból pedig a Tatabánya elleni hazai döntetlen miatt estek ki (iksz esetén a vendégcsapat jut tovább a szabályok értelmében a kupában).

A vendégek tehát három hete nem játszottak, tét és teher nélkül léphetnek pályára, igaz, a hazaiakon sem lesz különösebben nagy nyomás, mivel az alapszakaszban már borítékolható, hogy nem érik utol a Veszprémet, de az is, hogy őket sem. Mindemellett ugye csütörtökön kőkemény menet vár rájuk a bakonyiak ellen a BL-ben, s minden bizonnyal félszemmel már azon a találkozón van a szemük.

Mindezek tükrében pedig amondóak vagyunk, hogy hiába van a felek közt jelentős minőségbeli differencia, s játszik hazai pályán a Pick, a különbség ezúttal vélhetően nem lesz olyan borzasztóan nagy (ősszel egyébként héttel nyert a Szeged idegenben, s ezúttal még tartalékolás is befigyelhet a hazaiaknál ugye). Ugyanakkor az alap 9,5-es hendikep vonalon tolunk még felfelé picit, így a CSKK-ra +11,5-es ázsiai hendikeppel fogadunk, amibe ugye még a 11 gólos hazai siker is beleférne...

Dabas - Veszprém

A kombink másik meccse tehát a másik kirakatcsapaté, vagyis a Veszprémé, amely együttes a Dabas otthonába látogat.

A hazaiak jó passzban vannak, legutóbbi bajnokijukat 24-23-ra megnyerték a PLER otthonában (így a hetedik helyen álltak a játéknapot megelőzően), majd az MK-ban okoztak igen komoly meglepetést, hiszen 35-28-ra nyomták le hazai pályán a Tatabányát, s jutottak be a legjobb négy közé a sorozatban. Igaz, azon siker óta, vagyis 2,5 hete nem léptek pályára...

A vendégekre sem lehet egyébként különösebb panasz, igaz, az utolsó BL-meccsükön hazai pályán 30-28-ra kikaptak a Magdeburgtól, így elbukták az automatikus negyeddöntőt, a nyolcaddöntőben pedig a Szegeddel küzdenek meg, ahogy fentebb írtuk is.

Itthoni viszonylatban idén eddig nincs ellenfele a Telekomnak, a bajnokságot százszázalékos mérleggel (18-ból 18 siker) vezeti (legutóbb két hete tízzel verte a sorozatban az Egert), az alapszakasz első helye borítékolható részéről, az MK-ban pedig a legjobb négy között jár, hiszen szerdán 37-29-re nyert hazai pályán a Ferencváros ellen (amely meccsen csak Marguc hiányzott a csapatból).

Ahogy a fenti találkozón, úgy ezen sem vitás, hogy melyik a sokkal jobb és erősebb együttes, amit az őszi meccsük is alátámaszt, amikor a Veszprém 19 góllal, 44-25-re nyert meg otthoni környezetében. Ugyanakkor a vendégeknek ez a meccs csak egy lesz a sok közül, csütörtökön fontos BL-ütközet vár rájuk Szegeden, míg a hazaiak számára ez az év hazai találkozója, amelyen viszont teher és tét nélkül léphetnek pályára.

Avagy amondóak vagyunk, hogy borítékolható, hogy nyernek majd a bakonyiak, de a különbség nem lesz akkora, mint ősszel, sőt, szerintünk a dabasiak +13,5-es ázsiai hendikepen belül maradhatnak (amely tipp egyébiránt az utolsó négy Dabas-Veszprém bajnokin ült volna), vagyis maximum 13 gólos vereséget szenvednek szombaton.

{"headTitle":"Férfi kézilabda NB I kombi","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-23 17:00","footerTitle":"Eredő odds: 2.46","footerLink":"https://tracker.tippmixpro.hu/link?btag=60708354_340988","events":[{"eventTitle":"Szeged - Csurgó // Csurgó +11,5","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Dabas - Veszprém // Dabas +13,5","odds":"1.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}