Konferencia Liga

Ezt várjuk mi - tippek az Olimpiakosz-Fradi meccsre

Feszült 90 perc vár Görögországban a magyar bajnokra.

Cipolla

Igazi ki-ki meccs vár a Ferencvárosra, ahol ráadásul a visszatérő hazai szurkolók okán pokoli hangulat várhatja a magyar bajnokot. Az elmúlt évek azonban megedzhették a Fradit az ehhez hasonló körülményekhez, a legjobbját pedig általában az erős, nagy téttel bíró találkozókon tudja nyújtani.

Az Olimpiakosz oldalán Mendilibar érkezése egy érdekes helyzetet teremt, az első tétmeccsére készül a spanyol vezetőedző az újdonsült csapatával. Ez az új impulzus akár előny is lehet, de nyilván egy néhány napja a padon ülő mester esetén aligha várható el, hogy zavartalanul működjön a gépezet.

A tippem, hogy a Ferencváros legalább egy gólt fog lőni, emellett pedig maximum egygólos hátránnyal utazik haza. Nehéz találkozó vár a zöld-fehérekre, de a magyar bajnoknak a téli erősítések, valamint a jó forma okán nem feltartott kézzel kell utaznia Görögországba sem.

Tipp: Ferencváros 0.5 gól felett és Ferencváros +1.5 @1.66

 

Varin 

Úgy vélem, a legjobb Olimpiakosz ellen nem lenne igazán sok esélye a Fradinak, de az új érkezők, mint Gelson Martins, Fran Navarro vagy Jovane, értelemszerűen itt még nem léphetnek pályára. Így azonban egy kicsit foghíjas görög gárda néz szembe a magyar bajnokkal, bár lebecsülni így is felelőtlenség lenne az esélyesebb ellent.

Szintén kontra érv lehet a zöldek ellen, hogy most debütál José Luis Mendilibar a kispadon, az új név pedig új impulzusokat és extrán motivált játékosokat eredményezhet a hazai oldalon.

Nehéz elhelyeznem ezt az Olimpiakoszt jelenleg, azért a 7 megszerzett pont az EL-csoportban nem minden idők legnagyobb eredménye, miként a Fradi erejének belövése sem egyszerű a nemzetközi színtéren.

Domináns, kezdeményező és a mérkőzést uraló görög csapatra számítok, de a Fradi kontrajátékában is bízhatnak a csapat szurkolói. A legjobb ötlet itt talán a lapokra fogadás lehet, azon belül is inkább Joveticsék kevés lapjára. Ha a favorit hazai gárda dominálni tud, valószínűleg kevesebb faultra kényszerül majd, emiatt pedig különösen furcsa, hogy ilyen jó oddson fogadhatunk az underre a hazaiak esetében. Főleg mivel a mérkőzést az igen underes svéd Nyberg vezet...

 

Tipp: Olimpiakosz 2.5 lap alatt @1.86

 

mr.blonde

Nehéz dolga lesz a Fradinak Görögországban, hiszen az Olimpiakosz akkor is nagy falatnak tekinthető, ha a jelene éppen most nem olyan acélos, mint mondjuk bő 10 évvel ezelőtt volt. Az idei szezon nemzetközi kupameccseit nézve az Olimpiakosz hazai pályán legyőzte a Genket és a West Hamet, de a Freiburg is épphogy nyerni tudott itt. Szóval a félelmetes szurkolói előtt a Pireusz kifejezetten veszélyes. 

A Fradi szerintem jobban kezdte a tavaszi idényt, mint ahogy befejezte az őszit, vagyis a téli alapozás során sikerült újra üzemi hőfokra pörgeti a csapatot. Éppen ezért hiába csábító a hazai szorzó, nem zárom ki a lehetőségét, hogy a Fradi elérjen valami jó eredményt. Győzelmet azért nem várok el a magyar bajnoktól, így tippem egyik része az 1X lesz, a másik pedig, hogy már a a második félidőben látunk egy találatot. 

Tipp: Olimpiakosz vagy döntetlen + 2. félidő 0.5 gól felett@1.70 

[4384283] 2024-02-15 18:45:00 Olympiacos - Ferencvárosx;