Bulvár

A "halott" nagyi követeli vissza a válogatottba a középpályást

Stephen Ireland nagymamája kérte meg Roy Keane-t, az ír válogatott másodedzőjét, hogy vegyék vissza unokáját a válogatottba. Ireland a nagyit néhány éve halottnak hazudta.

Esélyt kaphat Keane-éktől a fura gondolkodású középpályás

A jelenleg a Stoke-ban játszó Ireland még 2007-ben mondta azt, hogy nem tud a válogatott rendelkezésére állni egy Csehország elleni Eb-selejtezőn, mert meghalt az anyai nagymamája. Miután kiderült, hogy a hölgy él, közölte, az apai nagymamáját akarta mondani. Miután kiderült, hogy ő is életben van, tovább tudta fokozni a helyzetet. Azt mondta, a barátnője elvetélt.

Most az egyik nagyi adott magáról újra életjelet, méghozzá sajátos módon. Roy Keane-nél, az ír válogatott másodedzőjénél érdeklődött, hogy unokája visszakerülhet-e még a nemzeti csapatba.

"Ma reggel beszéltem a nagymamával, odajött hozzám, amikor repülővel utaztunk. Azt kérdezte, visszavennénk-e Stephent. Nem tudtam neki hazudni, azt mondtam, van esélye, ha jól játszik. Azt hiszem, Martin O'Neill beszélt vele, és talán összejöhet a dolog. Mind tudjuk, hogy Stephen milyen tehetséges, Martin pedig figyelembe fogja ezt venni" - nyilatkozta az ügyről Keane.

Ireland az utóbbi években sokat vándorolt, 2010-ben igazolt a Manchester Citytől az Aston Villához, amely előbb kölcsönadta a Newcastle-nek, majd a Stoke-nak, végül utóbbinak végleg eladta idén januárban. Ebben a szezonban nyolcszor volt kezdő a Fazekasoknál, tizenegy bajnokin pedig csereként állt be. Két gólt szerzett a Premier League-ben.