Nemzetközi foci

Mbappé vagy Haaland? A világ 10 leggyorsabb futballistája 2021-ből

Mbappé vagy Haaland a gyorsabb? Hány védőjátékos fért be a TOP10-be? Mutatjuk a válaszokat.

Alphonso Davies a 2021-es év leggyorsabb futballistája // depositphotos.com

A technológia fejlődésével a futball is egyre professzionálisabb keretek között zajlik, a VAR-rendszer, az esetleg sólyomszem-technológia ezek közül a leglátványosabb fejlesztések, de bizony a szakmai stábok munkáját is számos eszköz segíti már.

Ma már a vezetőedzők olyan részletesen adatokat nyerhetnek ki a futballisták teljesítményéről vagy éppen fizikai állapotáról, amelyeket korábban el sem tudunk képzelni, ezen adatok felhasználásával pedig adva van a lehetőség, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzák meg.

A sprintek száma egyre többször hangzik el az értékelőműsorokban, a játék gyorsulásával ugyanis egyre nagyobb jelentősége van a nagy iramú futásnak. Értelemszerűen a gyorsaság ezzel párhuzamosan ma már alapkészség egy profi játékosnál, a lomhább játékosoknak napjainkban esélye sincs arra, hogy a legmagasabb szinten játszhassanak.

Na, de kik vajon a leggyorsabb futballisták?

Az átlagszurkoló gyorsan rávágná, hogy valamelyik sztárcsatár, azonban a futballjáték fejlődését tökéletesen mutatja, hogy bizony a TOP10-ben több védő játékos is be tudott kerülni - szám szerint hárman is. Az pedig kifejezetten érdekes, hogy az idei évben mért leggyorsabb sprintelés két védő játékos nevéhez fűződik.

A világ 10 leggyorsabb futballistája 2021-ben
  Játékos Nemzetiség Klub Km/h
1. Alphonso Davies kanadai Bayern München 36,51
2. Achraf Hakimi marokkói PSG 36,48
3. Romelu Lukaku belga Chelsea 36,04
4. Erling Haaland norvég Dortmund 36,04
5. Kylian Mbappé francia PSG 36
6. Kyle Walker angol Man. City 35,71
7. P.E. Aubameyang gaboni Arsenal 35,5
8. Adama Traoré spanyol Wolverhampton 35,32
9. Leroy Sané német Bayern München 35,08
10. Kai Havertz német Chelsea 35,02