Sportfogadás Suli

Mi az a cash out és hogyan használható a Tippmixprón?

  • varin

A cash out, vagyis az azonnali kifizetés nem véletlenül lett a fogadók egyik kedvenc eszköze. Bemutatjuk, hogy működik!

Mi az a cash out / azonnali kifizetés a Tippmixprón?

A megújult, világszínvonalúvá váló Tippmixpro egyik legfontosabb újítása a cash out, vagyis magyarul az azonnali kifizetés. A cash outnak köszönhetően megjátszott szelvényünket/fogadásunkat már az előtt kifizettethetjük, hogy azok lezárultak volna, sőt akár az előtt is, hogy már elkezdődött volna. Az aktuálisan felkínált nyeremény több tényezőtől is függ.

A cash out összege függ attól, hogy hány meccset játszottak már le a szelvényből, hogy állnak az aktuálisan függő mérkőzések, illetve milyen oddsváltozások történtek egy még el nem kezdődött meccsnél. A funkció asztali gépről, okostelefonról és mobilapplikációból is elérhető.

 

 

Példák a cash outra

Példa 1: Megjátsszuk a Ferencváros győzelmét 2-szeres oddson az Újpest ellen 1000 forinttal. A mérkőzés előtt a Ferencváros szorzója lecsökken 1.70-re, mi pedig már a kezdés előtt kivehetünk az oddsváltozás miatt 1200 forintot. Viszont ha például a Fradi szorzója 2.30-ig emelkedne, akkor már a kezdés előtt lecsökkenne szelvényünk értéke és olyan 7-800 forintot kínálna fel a Tippmixpro. Vagyis az éppen felvehető összeg mérete mindig függ az aktuális esélyeinktől, így dinamikusan változhat percről percre.

Példa 2: A fenti mérkőzés a 85. percben jár, a zöld-fehérek pedig 2-0-ra vezetnek. Ekkor a Tippmixpro már felajánl egy 1900 forintos cash outot, vagyis 100 forint potenciális nyereményt beáldozva hozzájuthatunk 900 forint profithoz. Ha viszont a meccs még 0-0-ra állna, alighanem az azonnali kifizetés összege 2-300 forintnál nem lenne magasabb - persze ez a meccs képétől is nagyban függ.

Példa 3: A Fradi győzelme mellett megfogadjuk még a Debrecen és a Diósgyőr sikerét. Előbbi szorzója 2.00, utóbbiaké pedig 1.50 és 3.00. Ez a szelvény 1000 forintra 9000 forintot nyerhetne. A Debrecen és a Diósgyőr hozza a mérkőzését, míg a Fradi továbbra is 2-szeres szorzón fogadható. Ilyenkor lényegében már van két győztes fogadásunk, így a Tippmixpro cash outja körülbelül 4000-4500 körül járhat.

Mi dönthetünk úgy, hogy kiszállunk a szelvényből és nem várjuk meg, hogy a harmadik eseményt is lejátsszák, de akár úgy is, hogy kivárunk, hátha a csapatunk vezetést szerez.

 

Hathárom-tipp: Mint azt később jobban kifejtjük, a cash out egy negatív várható hozamú fogadásnak felel meg, így matematikailag az esetek túlnyomó többségében nem a legjobb döntés. Így például egy 2-es vagy 3-as kötés esetén kevésbé javasoljuk, hiszen akkor joggal merül fel a kérdés: miért játszotta meg valaki a szelvényt, ha miután bejött a 3-ból 2 meccs, már ki is száll belőle? Ilyenkor (is) jobban megéri single-ben fogadni. Nagyobb kötéseknél viszont már sokkal érdemesebb megfontolni ezt a lehetőséget is.


Mi az a részleges és automatikus cash out?

A részleges és automatikus cash out tovább növeli a Tippmixpro-játékosok kényelmét az azonnali kifizetés kapcsán.

A részleges cash outtal a fogadásod tétjét módosíthatod akár a kezdés előtt, akár a mérkőzés közben. Ilyenkor a fogadás nem zárul le, de a cash outtól függően csökken a feltett tét és az elérhető nyeremény is. Ugyanakkor természetesen a részlegesen kivett tétet (és esetleges nyereményt) megkapod, az jóváíródik a számládra.

>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<

 

Hathárom-tipp: A részleges cash outot akkor érdemes használni, amikor nem vagy teljesen biztos abban, hogy végül nyerni fog a szelvényed, de nem szednéd ki a teljes téted. Ilyenkor mi azt javasoljuk, hogy a feltett tét erejéig alkalmazd a részleges cash outot, így pénzt már nem bukhatsz, viszont még marad min izgulnod.

 

Az automatikus cash out a cash out-funkció óriási extrája, amely végképp segít, hogy bársonyszékből nézd végig nyertes fogadásaidat. Működése igen egyszerű, ha a szelvényed elér egy általad meghatározott, beállított értéket (akár már a kezdés előtt, akár élőben bármikor), a kifizetés azonnal megtörténik akkor is, ha te éppen az igazak álmát alszod.

 

Így működik az automatikus cash out

 

Hathárom-tipp: Ha szeretsz élni a cash outtal, de nem vagy mindig gépnél, amikor mennek a meccseid, a te találmányod ez a funkció. Szintén hasznos például egy éjszakai teniszszelvénynél vagy NHL-meccsnél, amikor tudod, ha ébren lennél, kivennéd a nyereményt. Ilyenkor beállítod a szokásos összeget, aminél ki szoktál szállni és már készen is vagy - ha a fogadásod eléri azt az értéket, nyertél. Ezt egyébként mi (oddstól függően persze) 90-95%-os profitnál szoktuk beállítani.

 

Milyen sportágaknál, eseményeknél használható a cash out a Tippmixprón?

Erre vonatkozóan nincs általánosan megállapítható igazság, de a Tippmixpro cash outja a lehető legtöbb fogadás esetében elérhető. Jellemzően azoknál az eseményeknél van jelen, amelyek élőben is megfogadhatóak, hiszen az aktuális kifizetés mértéke függ az aktuális oddsoktól, esélyektől is. Vagyis ha a meccsünk és tippünk már elkezdődött és elérhető az élő piacok között, nagy valószínűséggel lesz rá cash out lehetőség. Két fontos kivétel azonban akad:

 

  • Az Oddsrakéta elnevezéssel kínált eseményre megtett fogadás esetében a cash out funkció nem elérhető.
     
  • Az Oddspiramis ajánlatban felkínált oddsnövelés érvénytelen, ha a felhasználó a mérkőzés vége előtt cash out funkcióval felvette a nyereményt.


Az Oddspiramisok esetén tehát elérhető a cash out, de ez mindenképpen rossz döntés, hiszen ezzel lemondunk a Tippmixpro bónuszáról.

 

Mik a cash out előnyei és hátrányai?

Mint a sportfogadásban a legtöbb tényező, itt sem minden fekete vagy fehér. Lássuk, milyen előnyei és hátrányai vannak az azonnali kifizetésnek!

 

A cash out előnyei

 

Elsősorban pszichológiai, lélektani előnyei vannak, mintsem számszerű. Ha úgy érzed, gyakrabban buksz fogadást a 90. perc után vagy hihetetlen helyzetből, az azonnali kifizetést neked találták ki.

Sok balszerencsés fogadástól és kínos bukótól tud megvédeni, ha egy kis profitról való lemondással ki tudsz szállni egy-egy szelvényből.

A nagyobb kombi szerelmeseinek különösen ajánlott, hiszen nincs is rosszabb érzés, mint egy 10-es kötést látni elúszni a 9-10. mérkőzésen.

Szintén ajánlott akkor, ha adott meccs kapcsán olyan információ lát napvilágot, amely jelentősen csökkenti a nyerési esélyedet, ugyanakkor az oddsba még nincs beleépítve. Például a csapatodból többen is kidőltek a mérkőzés napján, de még közel a megtett tétet kiveheted - na, ilyenkor nagyon jó dolog a cash out.

 

Hathárom-tipp: Nem szégyen bevallani saját magadnak, ha az átlagnál jobban megérintenek a balszerencsés bukások. Ha ilyenkor hajlamos vagy meggondolatlan döntéseket hozni, hajszolni a veszteséget, figyelmen kívül hagyni a bankroll-menedzsmentet, akkor bizony a cash out használata nagyon is indokolt. Lehet, hogy anyagilag és matematikailag hosszútávon nem a legjobb döntés kifizettetni a szelvényeidet, de ha ez megóv néhány felelőtlen döntéstől, akkor hosszútávon így is jobban jársz.

 

A Tippmixpro cash out hátrányai

 

Azért írtuk, hogy elsősorban pszichológiai előnyei vannak, mert az esetek többségében matematikai az nincs. Már a fogadás megkötésekor kevesebb pénzt fizetne vissza a Tippmixpro, mint a feltett téted, akkor is, ha a szorzó nem változott semmit.

A cash out lényegében egy negatív előjelű fogadás. A fogadóirodák ilyenkor is leszedik a maguk hasznát, így minden esetben meg kell fizetnünk azt a jutalékot, amely a buki haszna - a megfizetést itt természetesen az alacsonyabb kifizetés formájaként értjük.

A cash out esetében mindig, minden körülmények között kevesebb pénzt kapunk vissza, mint amely a tippünk bekövetkezési valószínűsége az aktuális odds szerint.

 

Hathárom-tipp: Fontos ugyanakkor megjegyezni, mégis teljesen elfogadható és valid dolog mínuszban kiszedni egy fogadást. Ha úgy érzed, kevesebb esélyed van nyerni, mint amennyi pénzt kapnál, bizony be kell áldozni a feltett téted 5-10%-át és kimenekülni a fogadásból. Ha jól matekoztál, akkor a cash outot követően a megtett tipped szorzója nőni fog, vagyis jó döntést hozol.

 

A cash out tehát egy igazi kihagyhatatlan fegyver a sportfogadók eszköztárában. Alkalmazása egyszerű bármilyen eszközről, ezen cikk pedig részletes segítséget nyújt a használatában is. Nincs az a fogadó, akinek ne lehetne rá szüksége valamilyen formában, így külön öröm, hogy már a Tippmixprón is elérhető az azonnal kifizetés.


⭐️🍀 Játssz a Tippmixprón Te is! 🍀⭐️

  • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
     
  • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
     
  • Magyar bankkártyás gyors be- és kifizetések 🪪
     
  • Tippmixpro mobilapplikáció 📲
     
  • Élő stream közvetítések 📺
     
  • Minden nap extra magas szorzó >> Oddsrakéta 🚀
     
  • Lépj be a Tippmixpro oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. 👇
     

>>>Tippmixpro Regisztráció <<<