Női kézilabda

Akár el is dőlhet az NB I, ha a Fradi ismét legyőzi a Győrt

Közel négy éve tartó átkát törné meg a Győr a Ferencváros otthonában szerdán kora este.

Szerdán rendezik a magyar női kézilabda NB I első szuperrangadóját, avagy a Ferencváros a Győr együttesét fogadja. Az oddsmestereknél a kisalföldieknek áll a zászló, ugyanis sikerükre 1.50-szeres alatti pénzeket fizetnének ki.

Csapathírek

A Fradi négy sikerrel a háta mögött érkezik a derbire, ugyanis az Esbjerg elleni vereséget követően az NB I-ben Kisvárdát (40-25), majd a Bajnokok Ligájában hatalmas bravúrral a Herning-Ikast csapatát (37-36), azt követően a Budaörsöt nehezen (37-36), míg a Zaglebiét könnyedén (35-22) győzte le, utóbbit szombaton, Érden.

A zöld-fehérek így a BL-ben még mindig a hetedik helyen állnak, de pontszámban beérték a címvédő, már továbbjutó pozícióban lévő Kristianstad együttesét. Az NB I-ben ugyan csak a harmadik helyen tanyáznak, azonban két meccsel kevesebbet játszottak az előttük csak két ponttal vivő Győr és Mosonmagyaróvár duóval szemben. Vagyis, ha nyerni tudnak szerdán, karnyújtásnyira kerülhetnek a bajnoki címtől...

"Nagy rangadó lesz a Győr elleni ütközet. Vagyis mindenképpen jó volt a szombati meccs, hogy nagyarányú győzelmet tudtunk aratni. Nagyobb lelki erőt és önbizalmat ad nekünk a hétközi összecsapásra. Remélem, hogy szerdán is jó mérkőzést játszunk majd" - nyilatkozta Klujber Katrian, a hazaiak játékosa a fradi.hu-nak.

Az FTC-nél a hétvégén Janurik, Szöllősi-Zácsik és Cirjenics-Kovacsics nem lépett pályára.

A győriek bombaformában utazhatnak a fővárosba, ugyanis a szeptember eleji, mosonmagyaróvári meccsük óta (33-30-ra kaptak ki) nem hibáztak, avagy zsinórban 15-ször (!) nyertek.

A bajnokságban hozták a kötelezőket, a zakó óta 14 találattal rendre mindig nyertek (legutóbb egy hete a NEKA alakulatát nyomták le 35-21-re), míg a BL-ben hétből hetes mérleggel állnak. Szombaton, az akkor még második helyezett Bietigheim otthonában vívtak rangadót, ahol végül könnyedén, nyolc találattal, 34-26-ra tudtak nyerni.

"Ez az a mérkőzés, amelyet az egész csapat és a háttérben dolgozó szakemberek a legjobban várnak. Igazán különleges lesz egy olyan találkozót játszani, amely kivételesen magas hőfokon fog zajlani minden bizonnyal. Tempós, nehéz és izgalmas meccsre számítok" - mondta Ulrik Kirkely, a vendégek szakvezetője klubja hivatalos honlapjának.

Az ETO-nál szombaton csak Fodor nem szerepelt.

Mire érdemes fogadni?

A bajnokságban a Fradi áll jobban, vagyis, ahogy fentebb is említettük, ha nyerni tud, akkor karnyújtásnyira kerülhet a bajnoki címtől már november derekán. Mindemellett a felek utolsó három fővárosi bajnokiját rendre az FTC nyerte meg, méghozzá minimum öt góllal, vagyis a győriek közel négy éve nem nyertek a Népligetben...

Azonban a formákat alapul véve perpillanat nem vitás, hogy a győriek vannak sokkal jobb passzban, akik védekezése igen extra mostanság. Mindez pedig döntő lehet szerdán, továbbá, ha tudják pörgetni a játékukat, ahogy teszik az elmúlt időszakban, akkor nem kérdés, hogy újabb sikert, abból is a magabiztosabbik fajtát arathatják.

Avagy szerintünk a vendégekre lehet érdemes fogadni, méghozzá -2,25-ös ázsiai hendikeppel, amely tipp teljesen az esetben veszítene teljesen, ha a hazai vagy döntetlen mellett az ETO csak egy találattal tudna nyerni az Elek Gyula Arénában.


✅ Tipp #1: Győr -2,25 (ázsiai hendikep) @1.79

Fogadási határidő: november 15. 19:00