Női kézilabda

Óriási lépést tehet a bajnoki cím felé a Ferencváros

Persze amennyiben nyerni tud a Bajnokok Ligájában immáron nyolcaddöntős Debrecen otthonában...

Ezen a hétvégén nem rendeznek Bajnokok Ligája fordulót a női kézilabdázók világában, kirakatcsapataink az NB I keretén belül lépnek parkettre. A Debrecen és a Ferencváros pedig éppen egymás ellen játszik, amely meccs egyértelműen a hétvége rangadója lesz. A bukiknál ugyanakkor a vendégek a komoly favoritok, akik sikerét átlagosan 1.50-szeres szorzón kínálják.

Csapathírek

A hazaiak felemás passzban várják a szombati találkozót, ugyanis az elmúlt öt tétmeccsükből csak egyet tudtak megnyerni. A BL-ben a Brest (28-38) és egy hete az Odense együttesétől (22-35) is alaposan kikaptak, de mivel menet közben lenyomták a Buducsnosztot (27-21), valamint a Győr is legyőzte a montenegróiakat, így bejutottak a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Honi viszonylatban a Vác otthonában játszottak 26-26-os döntetlent, de ez is továbbjutást ért a Magyar Kupában, köszönhetően a szabályoknak, míg a Győrt idegenben meg tudták szorítani, de mivel a végjátékra elfáradtak, így végül 25-23-as vereséget szenvedtek az Audi Arénában a cívisvárosiak a bajnokságban.

Ettől függetlenül a negyedik helyen tanyáznak az NB I-ben, s 20 pontjuk van, az éllovas Fraditól négy egységre vannak, míg második, de eggyel több meccset megvívott ETO, valamint a harmadik Mosonmagyaróvár két pontot ver rájuk.

"Nagy könnyebbség volt számunkra, hogy ezúttal egy egész hetünk volt mérkőzés nélkül, rendezni tudtuk a sorokat és jutott idő a regenerálódásra is. Kőkemény mérkőzés vár ránk, de már nagyon várjuk a szombatot. Fegyelmezetten, a védekezésre összpontosítva kell játszanunk. Ha be tudjuk tartani az alapvető elveket és hatvan percen keresztül magas szinten játszunk, akkor egy jó mérkőzést játszhatunk a Fradival" - mondta Vámos Petra a dvsckezilabda.hu portálnak. 

Ami a vendégeket illeti, a zöld-fehéreknek picit jobb a mérlegük az utóbbi meccseken, igaz, nem sziporkáztak a rangadókon. A BL-ben a Herning-Ikast elleni 28-28-as ikszet követően az Esbjergtől (28-33) és a Ljubljanától (26-28) is kikaptak hazai pályán. Így rezeg a léc számukra a továbbjutást illetően a sorozatban, a Rapid Bukaresttel kell megküzdeniük a továbbjutó hatodik helyért, amely csapattal február elején találkoznak majd Romániában.

Az NB I-ben viszont továbbra is hibátlanok, az Alba Fehérvár után a Vasast is könnyedén lenyomták idén. Avagy vezetik a bajnokságot és ha szombaton is nyerni tudnak akkor bizony óriásit léphetnek a bajnoki cím felé, amelyre a fogadóirodák szerint nagyon esélyesek.

Azonban nem lesz könnyű dolguk, hiszen Lekics kéztörés miatt hosszú időre kidőlt a sorból, mellette pedig ugye Cirjenics-Kovacsics és Szöllősi-Zácsik sem bevethető (a Lokiból egyébként a legutóbbi meccseket Planéta hagyta ki). Mindemellett a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a héten kikelt magából, mert a csapat egyik szponzora felmondta szerződését velük szemben, így szerinte ezzel ellehetetlenül a női kézilabda-csapat működése...

Mire érdemes fogadni?

Nem várja tehát túl jó előjelekkel a találkozót a Fradi, ráadásul a Loki teher nélkül léphet pályára, hiszen nem lesz veszítenivalója, továbbá ezen a héten mindössze erre a találkozóra kell koncentrálnia játékosainak, igaz, így vannak ezzel a vendégoldalon. És, akkor rakjuk még hozzá, hogy az elmúlt szezonban a fővárosban a felek 30-30-ra végeztek, míg a hajdúságban az FTC mindössze három találattal, 29-26-ra tudott nyerni...

A szoros meccs tehát most is adott, aminek köszönhetően pedig egy fogadáskészítős tippel próbálkoznánk. Természetesen még így is a zöld-fehérek az esélyesek szombaton, de úgy véljük, hogy a Debrecen akár meglepetést is okozhat, így az eltolt, 4,5-es hendikephatáron rá fogadunk, amelyet még, a szintén eltolt, 60,5 gól alatti opcióval egészítünk ki. Utóbbit egyébiránt a szoros meccsen túl arra is alapozzuk, hogy ezt a line-t a felek az utolsó nyolc egymás elleni tétmeccsükön nem ugrották meg, amely intervallumban egyébként csak kétszer úszott volna el ez a Loki-hendi...


✅ Tipp #1: Debrecen +4,5 + Kevesebb, mint 60,5 gól @2.30

Fogadási határidő: január 27. 18:00