Női kézi BL

Mindhárom kirakatcsapatunk meccsére fogadunk - tippek a női kézilabda BL-re

A Ferencváros a Kristiansand együttesét fogadja, míg a Debrecen és a Győr egymás ellen játszik.

Szombaton lép pályára mindhárom női kézilabda kirakatcsapatunk a Bajnokok Ligájában. A Ferencváros a címvédő Kristiansand együttesét fogadja, míg a Debrecen és a Győr egymás ellen küzd meg a cívisvárosban. A meccsekből pedig egy kombit gyúrtunk össze, velünk tartasz?

Ferencváros - Kristiansand

A Fradi az elmúlt héten kulcsfontosságú sikert aratott a BL-ben, hiszen 23-20-ra nyert a Rapid Bukarest otthonában, így megerősítette hatodik helyét, s három pontot ver két fordulóval a csoportkör vége előtt a románokra. Ugyanakkor nem dőlhet hátra a csapat, hiszen a Rapid a tökutolsó Zaglebie ellen meccsel hétvégén, amely ütközetet biztosan behúzza, avagy a hátralévő két ütközetén legalább egy pontot szereznie kell, ha nem akar izgulni...

Elsőként a címvédő Kristiansand (negyedik helyen áll a csoportban, továbbjutása már biztos) együttesével csatázik, amely klub háza tájáról anyagi gondokról szóló hírek érkeztek, de úgy fest, hogy sikerül rendezni a sorokat a norvégoknak. A teljesítményükön ugyanakkor ezek a gondok nem látszódnak, a Metz elleni zakót követően a Ljubljanát, az Esbjerget és a Zaglebiét is lenyomták a BL-ben, otthon pedig képtelenek hibázni (legutóbb szerdán győztek a bajnokságban és 18. sikerét gyűjtötte be, vagyis továbbra is százszázalékosak). Utóbbi az FTC-re is igaz, a zöld-fehérek hét közben Dunaújvárosban folytatták parádéjukat, aminek köszönhetően 14/14-es mérleggel állnak az NB I élén.

A magyar csapatnál továbbra is vannak hiányzók (Kisfaludy, Lekics, Szöllősi-Zácsik maradtak ki legutóbb), de ez már hetek óta így van, igaz, a vendégeknél is vannak kimaradók (Jonassen, Dahlum). 

A bukiknál a norvégok az esélyesebbek, de szerintünk a Fradi hazai pályán megszoríthatja őket, vagy legalább egy szoros meccset összehozhat ellenük. Így a hazaiakra kínált +6-os európai hendikepet vesszük ki először a kombinkra, amibe még a címvédő ötgólos sikere is beleférne (a tavalyi fináléban néggyel nyert a Vipers az FTC ellen, míg ősszel 11-gyel hazai pályán).

Debrecen - Győr

Lényegében tét nélküli magyaros rangadóra kerül sor Debrecenben, ahova a Győr látogat. A vendégek már behúzták a csoportot, míg a hazaiak kiharcolták a továbbjutást, igaz, ha jól sáfárkodnak a hátralévő meccseken, s több pontot gyűjtenek, mint a Bietigheim, akkor akár meg is előzhetik a németeket, s az ötödik helyen lépnek tovább (perpillanat a hatodikok).

A Loki az FTC elleni hazai vereség óta jó passzban van, nyert és továbbjutott a Magyar Kupában, a bajnokságban az Alba Fehérvárt verte 12-vel szerdán otthoni környezetében, míg a BL-ben igen komoly bravúrt vitt véghez, hiszen 31-27-re tudott nyerni egy hete a Bietigheim otthonában.

A Győr önmagához képest nincs jó formában, a számára már tét nélküli, CSM Bukarest elleni hazai BL-meccsen meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett (24-26), majd csütörtökön mindössze 10 góllal tudott győzni a gyengécske Békéscsaba otthonában, úgy, hogy a szünetben még csak hárommal ment...

A debrecenieknél az utóbbi meccseken mindenki bevethető volt, míg az ETO-nál egy hete Oftedal, Duijndam, Hovden és Gros is kimaradt (igaz, előbbi kettő csütörtökön már pályán volt), viszont Fodor visszatért.

A felek az idei szezonban már kétszer találkoztak, mindkétszer az Audi Arénában. A BL-ben, még szeptemberben a Győr 35-23-ra tudott nyerni, pár hete az NB I keretein belül viszont már csak 25-23-ra úgy, hogy az utolsó percekben sikerült mindössze a maga javára fordítania a találkozót.

Avagy az előjelek alapján akár egy szoros meccs is benne van a pakliban, pláne, hogy a Lokinak abszolút nem lesz veszítenivalója, ezért a hazaiakra fogadunk. Ugyanakkor egy eltoltabb, +5,5-ös ázsiai hendikeppel, amibe még az ETO ötgólos sikere is beleférne. 


✅ Tipp #1: Ferencváros +6 (EH) + Debrecen +5,5 (AH) @1.97

Fogadási határidő: február 10. 16:00