Női kézi BL

Kombiban fogadunk a Loki és az FTC BL-meccseire

A Debrecen-Odense, valamint a Ferencváros-Ljubljana női kézilabda BL-meccsekből egy kombit gyúrtunk össze.

Szombaton lép pályára mindhárom magyar csapatunk a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a találkozók közül pedig a Debrecen-Odense és a Ferencváros-Ljubljana meccsekre fogadunk egy kombinációs kötésben.

Debrecen - Odense

Erőltetett menetben van a Debrecen, ugyanis hét nap alatt harmadik igen komoly meccsére készül. A nagyon fontos, Buducsnoszt elleni idegenbeli mérkőzését behúzta a Loki, így gyakorlatilag továbbjutott a BL-ben, az NB I-ben viszont egy rossz utolsó pár percnek köszönhetően nem jött össze számára a csoda szerdán Győrben, ahol végül két góllal kikapott.

Szombaton pedig ismét pályán Szilágyi Zoltán lányai, akik a remek képességű Odensével találkoznak. Habár a dánok legutóbb egy góllal kikaptak hazai pályán az ETO-tól a BL-ben (ami után egy laza meccsen verték héttel a Koppenhágát hazai pályán ligájukban hét közben), összességében jó formában vannak, ráadásul győzelmi kényszerben lépnek pályára a hétvégén.

A sikerük pedig véleményünk szerint az odavágóhoz (33-30-ra nyert az Odense hazai pályán) hasonlóan nem is marad el (még akkor sem, ha Vliet, Loseth és Rej ezúttal is kimaradhat tőlük, a hazaiaknál Győrben Planéta nem játszott), avagy amondóak vagyunk, hogy kijön a felek közti fáradtság- és minőségbeli különbség, így behúzzuk a "V"-t.

Ferencváros - Ljubljana

Az Ikast elleni bravúros ikszet követően az Esbjerg ellen már nem jött össze a pontszerzés a Fradinak, a zöld-fehérek 33-28-ra kaptak ki a dánok ellen hazai pályán. A BL-vereséget követően az NB I-ben viszont sikerült javítaniuk, szerdán 39-28-ra verték a Vasast.

A Ljubljana a Rapid Bukarest elleni egygólos győzelmet (25-24) követően a Kristiansand otthonában vendégszerepelt egy hete a BL-ben, ahol végül hat találattal (23-29) maradt alul. 

A szlovénok az ötödik helyen állnak kilenc ponttal, míg a magyar csapat a hatodik helyet foglalja el nyolc egységgel, mögöttük a már továbbjutást nem érő hetedik helyen a Rapid Bukarest tanyázik hét egységgel, avagy a felek szombati találkozója igen nagy téttel bír.

Szeptemberben a Ljubljana 32-26-ra nyomta le a Fradit otthoni környezetében, azonban most a zöld-fehérek szeretnének visszavágni. Hazai pályán erre minden esélyük megvan, ráadásul nem is hibázhatnak, ha tovább akarnak jutni. Úgy véljük, hogy a siker is össze is jöhet számukra, de legalább az iksz meglehet, így az FTC +1 európai hendikepbe fektetünk. Még úgy is, hogy a vendégeknél visszatér mindenki (Lazovic, Radicsevics), de a hírek szerint a hazai oldalon sem lesz kimaradó (avagy Bölk ismét szóhoz juthat).

Update: Lekics kéztörés miatt nem játszik.


✅ Tipp #1: Odense + Ferencváros +1 (EH) @1.64

Fogadási határidő: január 20. 16:00