Női kézi BL

Kombiban fogadunk a Loki és az FTC BL-meccseire

A Bietigheim-Debrecen, valamint a Rapid Bukarest-Ferencváros női kézilabda BL-meccsekből egy kombit gyúrtunk össze.

Vasárnap lesz jelenése a Debrecennek és a Ferencvárosnak a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Loki Németországba, míg a Fradi Romániába utazik, a meccseikből pedig egy kombit gyúrtunk össze.

Bietigheim - Debrecen

A debreceniek nincsenek túlságosan nagy formában, ugyanis a Győr, Odense, Ferencváros trióval szemben veszítettek (a két magyar együttest azért megszorongatták), majd a gyengécske Dunaújvárosnál 13-mal nyertek szerdán, így bejutottak a Magyar Kupa négyesdöntőjébe.

A két héttel ezelőtti BL-játéknap történéseinek köszönhetően ugyanakkor vereségük ellenére is továbbjutottak a sorozatban, de a hatodik helyről előre mozdulniuk már nem sok esély mutatkozik. Igaz, ha nyerni tudnak vasárnap Németországban...

Ám erre nem látunk nagy esélyt, sőt, úgy véljük, hogy az ötödik helyen lévő, ugyanakkor minél előkelőbb pozícióért hajtó Bietigheim akár ismét kiütheti a Lokit. Debrecenben ugyanis 10 találattal nyertek a németek, otthoni környezetükben összességében jól mennek, és hiányzóik ellenére is minőségibb csapatot képviselnek, mint a Debrecen. 

Avagy véleményünk szerint ezt a meccset a hazaiak húzzák be, méghozzá legalább két góllal, így a kombinkon erre fogadunk elsőként.

Rapid Bukarest - Ferencváros

A tavalyi BL-ezüstérmes Ferencvárosra viszont élet-halál csata vár vasárnap, hiszen a Rapid Bukarest vendége lesz. A zöld-fehérek perpillanat az utolsó továbbjutást érő, hatodik helyen tanyáznak, nyolc ponttal, a román együttes pedig a hetedik pozíciót foglalja el hét egységgel, avagy igen komoly téttel bír a felek hétvégi ütközete.

A zöld-fehérek felemás passzban vannak. Az NB I-ben és a Magyar Kupában remekül szerepelnek, utóbbiban szerdán 38-24-re verték az MTK-t, s jutottak be a sorozat Final Fourjába, míg előbbiben százszázalékos mérleggel vezetik a bajnokságot, legutóbb egy hete, Debrecenben nyertek rangadót (24-21), igaz, a cívisvárosiak megóvták a találkozót...

A BL-ben viszont szenvednek a vb-t követően, az Ikast ellen idegenben bravúrpontot szereztek (28-28), ám azt követően az Esbjergtől (28-33), és ami nagyon fájó, a Ljubljanától is kikaptak hazai pályán (26-28). 

Szerencsére a Rapid is valami hasonló utat jár be, hiszen a bukarestiek a román bajnokságban jól mennek, szeptember vége óta valamennyi találkozójukat megnyerték ott, így a második helyen tanyáznak, a BL-ben viszont szenvednek. Ugyan a világbajnokság előtt, november közepén otthoni környezetükben lenyomták a Kristiansand együttesét, ám azt követően négyből négy vereséget könyvelhettek el.

Előbb kikaptak a novemberi visszavágón Norvégiában, majd januárban Ljubljanában, utána hazai pályán a Metz ellen, míg legutóbb két hete a Herning-Ikast otthonában is vereséget szenvedtek. Igaz, ezek nem voltak súlyosak, a Viperstől öt, a franciáktól három, míg a szlovénoktól és a dánoktól egyaránt egy-egy góllal kaptak ki.

Hiába vannak hiányzói a Fradinak (Kisfaludy, Lekics, Szöllősi-Zácsik maradtak ki legutóbb), minimum egy szoros mérkőzésre jó lehet a románok ellen, ahol szintén lehetnek kimaradók (az Ikast ellen Grozav - aki terhes és november óta már nem játszik -, valamint Polman és Bucheschi sem játszott). Avagy tényleg egy óriási csatára van kilátás, nagyjából hasonlóra, mint amilyet a felek szeptember végén, Magyarországon is összehoztak (akkor 24-24-re végeztek egymás ellen). Így pedig a vendégekre fogadunk még a kombinkon, igaz, egy jól eltolt, +5-ös európai hendikeppel, amelybe még a négygólos hazai siker is beleférne.


✅ Tipp #1: Bietigheim -1 (EH) + Ferencváros +5 (EH) @1.65

Fogadási határidő: február 4. 14:00