Magyar válogatott

Meglepően magas az oddsa a magyar válogatottnak Koszovó ellen?

A törökök pénteki legyőzése után kedden újfent telt ház előtt, ezúttal Koszovó gárdáját fogadja a magyar válogatott.

Fotó: MTI

A magyar válogatott kedd este Koszovó legjobbjait látja vendégül. A bukmékerek már kijöttek a szorzókkal a török meccs előtt is, ahol 1.70 körül nyitott a magyarok szorzója.

Vasárnap reggelre ez az odds nagyjából megmaradt, noha 1.50 körülre is esett már a hazai szorzó. Jelenleg a Tippmixprónál 1.73-ért fogadhatunk a mieinkre.

Látva, hogy milyen jó formában van a magyar válogatott ez akár magasnak is tűnhet, hiszen már 13 meccse nem kaptak ki Szoboszlai Dominikék, emellett pedig hazai pályán tényleg extra erőket képes megmozgatni.

A törökök ellen nem brillíroztunk, de ott is kijött a keretre jellemző mentalitás, amiből kedden is akár pozitívan jöhetünk ki egy - papíron - gyengébb rivális ellen.

Mit kell tudni Koszovóról?

Koszovó első hivatalosan elismert mérkőzését 2014-ben játszotta, a 2018-as világbajnoki selejtezősorozattól pedig teljes értékű tagja az UEFA tagállamainak. Független országként Koszovó még nem jutott ki sem Eb-re, sem vb-re, ennek ellenére eljutott már pótselejtezős küzdelemig.

A 2024-es Eb-kvalifikációból nem hozott ki sokat a csapat, a sorozat végén meg is köszönték a szövetségi kapitány munkáját. Az utódot februárban nevezték ki, Franco Foda személyében, akinek jól sikerült a bemutatkozása, hiszen Örményországban tudott 1-0-ára nyerni pénteken a balkáni alakulat.

A keretben több nagy név is található, elég csak Amir Rrahmani, Milot Rashica vagy Vedat Muriqi nevét megemlíteni. A keretet egyébként rajtuk kívül is több topligás játékos alkotja, tehát egyáltalán nem szabad lebecsülni ezt a csapatot. 

A koszovói válogatott kerete
kapusok: Arijanet Muric (Burnley), Visar Bekaj (Hatayspor), Ilir Avdyli (KF Llapi)
védők: Amir Rrahmani (SSC Napoli), Fidan Aliti (Alanyaspor), Lumbardh Dellova (FC Ballkani), Mirlind Kryeziu (FC Zürich), Leart Paçarada (1. FC Köln), Ilir Krasniqi (KF Llapi), Mërgim Vojvoda (Torino FC), Florent Hadergjonaj (Alanyaspor)
középpályások/támadók: Lindon Emërllahu (FC Ballkani), Donat Rrudhani (FC Lausanne-Sport), Florent Muslija (SC Freiburg), Florian Loshaj (Istanbulspor), Blendi Idrizi (FC Schalke 04), Valon Berisha (LASK), Bersant Celina (AIK), Milot Rashica (Besiktas), Edon Zhegrova (LOSC Lille), Zymer Bytyqi (Antalyaspor), Elbasan Rashani (Clermont Foot 63), Drilon Hazrollaj (FC Malisheva), Albion Rrahmani (FC Rapid Bucuresti), Vedat Muriqi (RCD Mallorca)

 

Az vendégek eredménysora azonban  - főleg idegenben - nem túl meggyőző. Az elmúlt három évben csak Grúzia, Ciprus, Andorra és a már említett Örményország ellen sikerült győzelmet aratni.

>>> Fogadok a Magyarország - Koszovó mérkőzésre <<<

 

Magyarország - Koszovó esélyek

A magyar válogatott hazai pályán egyértelműen esélyesnek számít. Az 1.70 körüli szorzót ha megvizsgáljuk, az nagyjából hasonló, mint a Magyarország-Montenegró találkozón látott hazai szorzó, tehát a bukmékerek a montenegróiakkal körülbelül egy szinten kezelik jelenleg a koszovóiakat.

Akkor is kissé magasnak tűnt a magyarok szorzója, ahogy most is inkább a hazaiban tűnik érték, pláne, hogy míg a magyarok itthon készülhettek a találkozóra, a vendégek egy hosszú túra után érkeznek Budapestre.

A mérkőzésről természetesen a szerkesztőink is elmondják majd a véleményüket, ahogy több felvezető írással is készülünk válogatottunk következő meccsére.

{"headTitle":"Magyarország - Koszovó","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-26 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Koszovó","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4421456] 2024-03-26 19:00:00 Magyarország - Kosovox;