Vízilabda Eb

Mesteri játékkal jutottak négy közé a magyar lányok

Kétség sem férhetett női vízilabda válogatottunk győzelméhez az Oroszország elleni negyeddöntőben. A vége már csak formalitás volt.

Minden tekintetben felülmúltuk az oroszokat - Fotó: AFP

Taktikus játékot és a saját stílus ellenfélre erőltetését várta a mérkőzés előtt Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya. Nos, annyi biztos, hogy lányai megfeleltek az elvárásoknak, ugyanis az ellenfélnek esélyt sem adva söpörték be a győzelmet és jutottak a legjobb négy közé.

Oroszország mindössze az első negyedig tartotta magát, de Bujka Barbara és Antal Dóra lövéseire már akkor is csak Boriszova tudott válaszolni, igaz azt úgy tette, hogy majdnem kiszakad a háló (2-1).

A második nyolc percben aztán beindult a magyar henger. Védekezésünket annak ellenére oldottuk meg szinte tökéletesen, hogy a játékvezetők rengeteg kiállítással súlytották a csapatot. Az orosz emberelőnyök azonban hiábavalók voltak, mivel a gólokat mi lőttük. Főként Szűcs Gabriella volt elemében, aki duplájával tevékenyen járult hozzá a félidő végére négy gólosra (6-2) növekedő előnyhöz.

Ellenfelünket a folyatásban is inkább a játékvezetők próbálták versenyben tartani, sikertelenül. A négy gólból sehogy sem akartunk engedni. Bár a harmadik negyedben mindent megpróbáltak a kék sapkások, miután ennek letelte után is 9-5 állt az eredményjelzőn, érezhető volt, hogy innen már nem veszíthetjük el. Gyorsan el is döntöttünk mindent. Két perc alatt előbb Antal Dóra ötméteresből, majd Keszthelyi egy távoli bombával tette egyértelművé az erőviszonyokat. A folyatásban már kissé kiengedtünk, minek folytán két gólt kaptunk, de a 11-7-es végeredmény mindent összevetve egy nagyon egyértelmű, meggyőző sikert takar.

"Egyre jobban játsszunk, de talán a most mutatott teljesítmény sem lesz elég az elődöntőben, ezért a játék minden elemében tovább kell fejlődniük. A mai mérkőzés végeredménye a két csapat közötti valós különbséget mutatja, mind játékosonként, mind pedig az összecsapás egészét tekintve" - értékelt szövetségi kapitányunk a köztévé kamerái előtt.

A Merész-lányokra július 24-én 16.30-kor Spanyolország vár az elődöntőben. A mérkőzésről a hatharom.com élőben tudósít!

Vízilabda Európa-bajnokság
nők, negyeddöntő
Magyarország-Oroszország 11-7 (2-1, 4-1, 3-3, 2-2)
Gólszerzők: Antal 3, Bujka, Keszthelyi, Szücs 2-2, Kisteleki D., Takács 1-1, ill. Grinyeva 2, Prokofjeva, Karimova, Boriszova, Ivanova, Jarondajkina 1-1

 

Percről percre: 2014_07_22_2014_07_22_magyarorszag_oroszorszag_vizilabda_ebx