Vízilabda

Románveréssel indíthatja világbajnokságát a címvédő magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott hétfőn Románia ellen kezdi meg a dohai világbajnokságot.

Hétfőn a férfiaknál is elstartol a dohai vízilabda-világbajnokság, a címvédő magyar válogatottra pedig az oddmesterek szerint ujjgyakorlat vár Románia ellen. A Varga-csapatra háromesélyben ugyanis szorzót sem kínálnak a bukmékerek, a hendikephatárt pedig 10,5-nél húzták meg...

Csapathírek

A magyar válogatott az elmúlt nyáron Fukuokában diadalmaskodott, megszerezve ezzel Magyarország negyedik férfi világbajnoki címét, most fél évvel később arra készül, hogy először megvédje titulusát.

A Fukuokában győztes csapat 15 fős keretében három változás történt: a kapus Lévai Márton, valamint Vigvári Vendel és Molnár Erik helyére a januári, horvátországi Európa-bajnokságon negyedik csapatban remeklő hálóőr, Bányai Márk, illetve Kovács Péter és Tátrai Dávid került be.

A torna elején várhatóan még nem lesz teljes a magyarok kerete, a tizedik világbajnokságára készülő olimpiai bajnok Varga Dénes ugyanis betegség miatt nem tudott elutazni a csapattal Dohába, viszont a tervek szerint hamarosan csatlakozik a társakhoz.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk.
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid.

A mieink a románokkal, az olaszokkal és a kazahokkal kerültek egy csoportba, a négyesből a csoportelső rögtön a negyeddöntőbe jut, míg a második és harmadik helyezettnek játszania kell a nyolc közé kerülésért.

A magyar válogatott tehát Románia legjobbjai ellen kezdi meg szereplését a vb-n, a rivális 2013 után tér vissza a világbajnokságra, miután az Eb-n sikerült kiütnie a georgiaiakat az erről döntő találkozón. A két csapat a vb-ken eddig hatszor találkozott egymással, a magyarok mérlege százszázalékos, legutóbb decemberben, a Komjádi uszodában rendezett E.ON Kupán 15-8-ra diadalmaskodtunk keleti szomszédjaink ellen.

Mire érdemes fogadni?

Mind a két csapat részt vett a horvátországi, januári Európa-bajnokságon, ahol a románok végül a nyolcadik helyen zártak, míg a magyar csapat a negyedik pozícióban végzett. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a románoknál mindössze két változás történt az akkori együtteshez képest, vagyis régóta együtt készülnek, míg a mieinknél ugye rengeteg, hiszen az Eb-n egy fiatal garnitúrával vettünk részt...

Mindezek tükrében a szövetségi kapitányunk is jelezte, hogy ez a hétfői ütközet kvázi egy felkészülési meccs lesz a szerdai, olaszok elleni roppant fontos csatára. Avagy ezen a találkozón kell csiszolni a csiszolni valókat, valamint ezen az ütközeten kell megszerezni a játék ritmusát a továbbiakra vonatkozóan...

Mindemellett még Varga Dénes is kimaradhat, a románok pedig biztos, hogy komolyan felszívják magukat erre a számukra roppant fontos presztízsmeccsre, avagy akár egy szorosabb csata is kialakulhat a felek közt. Így pedig a románokra fogadunk, no, de egy igen vaskos hendikeppel, avagy az alap, 10,5-es határt 11,5-ig toljuk el rájuk, amibe még a 11-gólos magyar-siker is beleférne.


✅ Tipp #1: Románia +11,5 @1.75

Fogadási határidő: február 5. 18:30