Vízilabda

Visszavágna a magyar válogatott az olasznak

Az elbukott Eb-bronzmeccset követően Vargáék a dohai világbajnokság csoportkörében vágnának vissza az olaszoknak.

Szerdán a második csoportmérkőzésekre kerül sor a férfi vízilabdázók világbajnokságán, a címvédő magyar válogatottra pedig rangadó vár, hiszen Olaszországgal találkozik. Az oddmestereknél a Varga-csapat az esélyesebb, sikerét háromesélyben átlagosan 1.85-szörös pénzért mérik.

Csapathírek

15-8-as győzelemmel rajtoltak fiaink a tornán, akik hétfőn, az első csoportmeccsen Romániát győzték le ilyen arányban. A mieink sok hibával, helyenként viszont szép játékkal diadalmaskodtak, szerdán viszont szinte tökéletes játékra van szükség, ha nyerni akarunk, avagy, hogy lényegben behúzzuk a csoportot.

A magyar válogatottból egyébiránt a betegsége miatt még nem csatlakozó Varga Dénes (aki szerdán még nem játszik), valamint Pohl Zoltán marad ki a 15 fős keretből a románok ellen.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk.
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid.

"Valóban, volt hiba bőségesen, de egy ilyen meccsen a legfontosabb, hogy elindult a csapat a világbajnokságon. Fontos, hogy egy csapattá gyúródjon az együttes, ehhez pedig tétmérkőzésre van szükség. A hátrányos védekezés sokszor jó volt, elöl viszont többször is pontatlanok voltunk, ezen kell javítani" - összegezte a hétfői találkozót az MTI-nek Varga Zsolt szövetségi kapitány.

Az olasz mérkőzéssel kapcsolatban a szakember elmondta, a két csapat az Európa-bajnokságon "más helyzetben" kétszer is találkozott egymással - a kontinensviadalra megfiatalított együttes a csoportkörben legyőzte, a bronzmeccsen kikapott riválisától -, most azt szeretné látni, hogy ez a csapat miképpen tudja működtetni a rendszert.

"Egyébként csak annyi dől el az olaszok ellen, hogy könnyebb vagy nehezebb águnk lesz. Nekünk a legfontosabb, hogy fokozatosan megérkezzünk a világbajnokságra" - nyilatkozta a játékosként olimpiai bajnok tréner, aki szerint az Eb-n szerepelt riválisok számára a vb elején ugyan előnyt jelenthet, hogy ennyi meccset játszottak, de a torna végére ez fáradtságot okozhat.

Szerdai ellenfelünk egyébként 30 gólos (!) sikerrel indította a tornát, ugyanis hétfőn 33-3 arányban győzte le a gyengécske Kazahsztán együttesét. Ugyanakkor az olaszoknak a mieink elleni meccs már valamilyen szinten élet-halál lesz, ugyanis nekik még nincs kvótájuk Párizsra, vagyis nagyon nem mindegy, hogy ezen az ütközeten, avagy a csoportban hogy zárnak...

A keretük egyébként mindössze egy helyen változott az Eb-hez képest, Gratta be-, míg Dolce kikerült.

Mire érdemes fogadni?

Ahogy fentebb is említésre került, a fiatalokkal teletűzdelt válogatottunk az Eb csoportkörében 10-5-re legyőzte az olaszokat, a bronzmeccsen viszont 12-7-re kikaptunk ellenük, avagy a visszavágás fűti a mieinket szerdán. Ugyanakkor ez nem lesz egyszerű, hiszen a januári meccset megelőzően, igazán komoly mérkőzésen legutóbb 2014-ben, az Eb elődöntőben sikerült ellenük nyernünk, ráadásul az olaszoknak van jóval több veszítenivalójuk...

Több szempont miatt is tehát igen szoros mérkőzésnek ígérkezik a felek szerdai csatája, így kimenetelre nem, gólokra viszont fogadnánk. Az előjelek alapján ugyanis nem várható sok találat, ezen a szoros, brusztolós fizikai csatán, így a bukmékerek által meghúzott 20,5-es határon a kevesebb góllal megyünk.


✅ Tipp #1: Kevesebb, mint 20,5 gól @1.97

Fogadási határidő: február 7. 18:30