Vízilabda

Ezt néztük ki a magyar válogatott vb-negyeddöntős meccsére

Varga Zsolt tanítványai Franciaország ellen juthatnak a legjobb négy közé címvédőként a dohai világbajnokságon.

Kedden a negyeddöntőkre kerül sor a férfi vízilabda világbajnokságon, a magyar csapatra pedig papíron könnyű mérkőzés vár, hiszen Franciaországgal találkozik. A bukmékerek legalább is így gondolják, háromesélyben mindössze 1.10-ért mérik Varga Zsolték sikerét, akik egyébiránt 4,5 gólos favoritok.

Csapathírek

A románok és az olaszok után a kazahokat is lenyomták fiaink, így behúzták csoportjukat, vagyis a vasárnapi nyolcaddöntőben nem kellett medencébe ugraniuk, hanem pihenőnapjuk volt, avagy frissen várhatják a keddi napot.

Negyeddöntős ellenfelünk azok a franciák lesznek, akik az utóbbi években komoly fejlődésen mentek át. A csoportkörben a brazilokat és a kínaiakat könnyedén lenyomták, a görögöktől pedig mindössze egy találattal kaptak ki. A nyolcaddöntőben pedig egy papíron ki-ki meccsen 11-8-ra verték az ausztrálokat, vagyis nem lehet már őket egy karlegyintéssel elintézni...

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk.
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid.

Varga Zsolt, a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, is hasonlóan vélekedett erről az MTI-nek. 

"A franciák rengeteget fejlődtek az elmúlt években, nagyon jó szakmai háttérrel rendelkeznek, válogatottjuk gerince pedig a Marseille-re épül, amely a Bajnokok Ligájában edződik már évek óta, ez pedig a nemzeti csapatuk játékában is megmutatkozik" - mondta a szakember az ellenfélről, amellyel januárban a Komjádi Uszodában játszotta utolsó vb-felkészülési meccsét és 14-10-re nyert.

A játékosként olimpiai bajnok szakvezető úgy vélte, a franciák "komoly csapatok ellen is képesek a bravúrra".

"A legfontosabb, hogy a gyengébb pontjaikat támadjuk, és megtaláljuk azokat az elemeket, amelyekkel megnyerhető az összecsapás. Maximálisan komolyan kell vennünk őket, Budapesten is két és fél negyeden keresztül szoros volt az összecsapás. Megvannak a remek fizikai adottságokkal rendelkező játékosaik, a jó lövőik" - fogalmazott Varga Zsolt, aki leszögezte, taktikailag felkészültek a találkozóra és bízik benne, hogy ez a vízben is látszani fog.

Mire érdemes fogadni?

Szerintünk nem vitás, hogy melyik a jobb együttes, avagy összességében nem kellene, hogy gondot okozzon Vargáéknak, hogy átlépjenek a franciákon. A kérdés, hogy mekkora különbséggel teszik ezt. Úgy véljük, hogy a 4,5-es határ tökéletesen van belőve, januárban néggyel nyertünk ellenük, tavaly is ekkora volt a differencia, azelőtt viszont öt volt közte.

Így ezt nem piszkálnánk, a gólokban viszont látunk fantáziát. A franciák az ausztrálok elleni meccset leszámítva sokgólos találkozókat vívtak (igaz, 19 találat akkor is összejött), de ez a mieinkre is igaz, nem figyelembe véve az olaszok elleni meccset (amelyen 18 gól született).

Azonban papíron ennek az ütközetnek nem kellene roppant szorosnak lennie, vagyis nem lenne meglepő, ha a felek 20,5 találat felett végeznének, avagy minimum 21 gólt összehoznának. Pláne, ha figyelembe vesszük azt is, hogy, ha csapatokra bontjuk a találatokat, akkor a bukmékerek a franciáktól legalább 8, míg a mieinktől 13 találatot várnak alaphangon (legalább is a gallokra kínált 7,5-es, valamint a mieinknél meghúzott 12,5-es határokon erősen az overek felé billentik a mérlegnyelvét).


✅ Tipp #1: Gólok száma 20,5 felett @1.80

Fogadási határidő: február 13. 18:30