Vízilabda

Ujjgyakorlat előtt a Varga-csapat

Kazahsztán ellen zárja világbajnoki csoportkörét a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Pénteken zárul a férfi vízilabda világbajnokság csoportköre, Varga Zsolt tanítványaira pedig ujjgyakorlat vár, hiszen a szerény képességű Kazahsztánnal csatáznak. Olyannyira egyértelmű a találkozó, hogy a fogadóirodák háromesélyben oddsot sem kínálnak a mieinkre, a hendikephatárt pedig 24,5-nél húzták meg...

Csapathírek

A románok elleni 15-8-as sikert követően, szerdán az olaszok ellen 15-14-re (9-9-es döntetlent követően büntetőkkel) győzött a magyar válogatott, így ha nyer Kazahsztán ellen (a siker pedig borítékolható) behúzza csoportját, így vasárnap pihenőnapja lesz, s közvetlenül a negyeddöntőbe jut. A szerdai ütközeten egyébként a mieinknél ezúttal is Varga Dénes, valamint Tátrai Dávid maradt ki.

Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint nem játszott jól, de ötméteresekkel olyan fontos győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen, hogy az erőt adhat a folytatásra.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk.
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid.

"Bár az elején két negyeden keresztül jó volt a védekezés, összességében nem egy jó játékkal nyertünk. Viszont az, hogy vissza tudtunk jönni és így győztünk, az nagyon fontos. Az ilyen meccseken keresztül leszünk újra egységes csapat. A játékunk ritmusa még alacsonyabb állapotban van, közel sem százszázalékos" - nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt, aki szerint ha az ilyen meccseken túljut a csapat, akkor az visszaadja a játékosoknak a megfelelő állóképességet.

Utolsó csoportellenfelünk, pénteken reggel, tehát Kazahsztán lesz, amely válogatott egyáltalán nem képvisel nagy játékerőt. A kazahok az olaszoktól a nyitónapon 30 góllal (!), 33-3-ra kaptak ki, majd az általunk hét góllal legyőzött románokkal szemben is vereséget szenvedtek, méghozzá 22 gólosat (!), ugyanis 25-3 arányban maradtak alul velük szemben...

Az ázsiai együttessel legutóbb a 2015-ös világbajnokságon találkoztunk, akkor kilenc góllal nyomtuk le őket (14-5).

Mire érdemes fogadni?

Óriási a differencia a felek közt, avagy borítékolható a mieink sikere, amellyel így automatikusan a negyeddöntőbe jutnak fiaink, vagyis ezen meccset követően négy napot pihenhetnek a következő találkozójukra, amelyet vélhetően az ausztrál-francia párharc győztesével vívják majd.

Nagy kérdés, hogy mennyit rakunk bele ebbe a találkozóba, de Vargát ismerve, nem fogják a fiaink teljesen ellazsálni a találkozót. Ugyanakkor nem is törik szét majd teljesen magukat, a legfontosabb a győzelem mellett az lesz, hogy senki ne sérüljön meg.

Mindezek tükrében pedig inkább a kazahokra fogadnánk, méghozzá egy brutális hendikeppel, hiszen az alap line-t eggyel feljebb tolva, +25,5-tel vesszük ki őket, amelybe ugye még egy 25 gólos magyar siker is beleférne.


✅ Tipp #1: Kazahsztán +25,5 @1.78

Fogadási határidő: február 9. 8:30