Vízilabda

A vb-döntőbe jutás a tét - tipp a magyar-görögre

Női vízilabda-válogatottunk Görögország ellen elődöntőzik a dohai világbajnokságon.

Szerdán az elődöntőket rendezik a női vízilabda világbajnokságon, a magyar válogatott pedig Görögország ellen próbálja meg kiharcolni a döntőbe jutást. A bukmékereknél teljesen háromesélyes a találkozó, ugyanakkor egy hajszállal a mieink felé billentik a mérleg nyelvét, akikre átlagosan bő kétszeres szorzón lehet fogadni.

Csapathírek

A magyar női pólóválogatott komoly bravúrt hajtott végre a negyeddöntőben, hiszen papíron esélytelenként, 8-8-as döntetlent követően ötméteresekkel (13-12) legyőzte a vb- és Európa-bajnoki címvédő Hollandiát. Mindezeknek köszönhetően pedig nem csak, hogy bejutotta a dohai torna elődöntőjébe, hanem kvalifikálta magát a nyári ötkarikás játékokra!

"Mindenki tudja milyen messziről, mélyről indultunk, komoly nehézségeken ment át ez a csapat mentálisan és fizikálisan egyaránt. Köszönöm a játékosaimnak, hogy hittek abban, amit mi úgy hívunk, az érem másik oldala. Vették a fáradtságot és az akaratot ahhoz, hogy az emberi kapcsolatok szintjén is példamutató csapattá váljanak. Ez a siker talán ebből fakadt" - nyilatkozta a találkozót követően Mihók Attila a vegyes zónában az MTI-nek.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka.
mezőnyjátékosok: Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Parkes Rebecca, Máté Zsuzsanna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Garda Krisztina, Horváth, Brigitta, Faragó Kamilla, Kuna Szonja.

A szakember elmondta, rendkívül intenzív két hónap eredménye a megszerzett olimpiai kvóta, amelynek kivívása az elsődleges feladata volt az irányítást a fukuokai vb után átvevő szakmai stábnak.

"Most picit ünneplünk, de kedd reggeltől más feladatokra koncentrálunk. Eddig az olimpiára szerettünk volna kijutni, most viszont világbajnoki érmet akarunk nyerni, lehetőleg minél fényesebbet" - mondta Mihók Attila.

Válogatottunk szerdai ellenfele az elődöntőben Görögország lesz (amely csapatnak nem volt pihenőnapja a tornán, mivel a csoportkörben a spanyoloktól nyolc góllal kikapott, így nyolcaddöntőznie kellett), a görögök pedig a negyeddöntőben 14-12-re verték Olaszországot. Avagy a mieink revansot vehetnek rajtuk is (a hollandokon már sikerült), akiktől a januári, eindhoveni Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek nyitányán 14-12-re kaptak ki.

Mire érdemes fogadni?

A görögök nem képviselnek gyenge játékerőt, de így, hogy a magyar csapatnál átszakadt a gát, vagyis összejött a párizsi tikett, innentől határ a csillagos ég!

Mindezek mellé, ha hozzátesszük, hogy az összképet tekintve a mieink teljesítménye meggyőzőbb a tornán, simán benne van a pakliban, hogy az Eb ötödik helye után a világbajnokságon döntőzzenek a mieink. Avagy a magyar csapatra fogadunk, no, de csak kétesélyben és rendes játékidőben, tehát tippünk csak akkor veszít, ha a görögök 32 perc alatt legyőznék a mieinket.


✅ Tipp #1: Magyarország (Ki nyeri? Kétesély - döntetlen esetén a tét visszajár - rendes játékidő) @1.76

Fogadási határidő: február 14. 15:30