Vízilabda

Fel tud-e állni a padlóról válogatottunk? - tipp a szerb-magyarra

Óriási pofonból, a szerbek ellen kellene felállnia a padlóról a magyar férfi pólóválogatottnak a dohai világbajnokságon.

A magyar férfi vízilabda-válogatott óriásit betlizett kedden, így csütörtökön mindössze az 5-8. helyért vívandó elődöntőben ugrik medencébe a dohai világbajnokságon. A mieink ellenfele Szerbia lesz, a bukmékerek szerint csak győzelmünk különbsége a kérdés, háromesélyben ugyanis 1.50-szeres szorzó alatt lehet a Varga-csapatra fogadni.

Csapathírek

A sikeres csoportkört követően óriási pofont kapott a címvédő magyar csapat a vb-n, ugyanis kedden 11-10-re kapott ki Franciaországtól (!!!), méghozzá úgy, hogy a mieink 8-4-re (!!!) vezettek, amelyet követően Manhercz ötméterest és egy százszázalékos ziccert is elhibázott. A folytatásban tehát nem éremért, hanem az ötödik helyért viaskodhatnak majd fiaink...

"A mérkőzés első felében kiválóan játszottunk, leszedtük azokat a legfontosabb embereket a pályáról, akik aztán megnyerték nekik a mérkőzést. Nyilván ki volt emelve, hogy Thomas Vernoux ne lőjön, ne hagyjuk ott, erre a végén sorozatban szerezte az akciógólokat" - nyilatkozta Varga Zsolt a keddi összecsapást követően az MTI-nek.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk.
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid.

A szakember elmondta, a játékosok támadásról támadásra vesztették el a koncentrációt, hozzátéve, hogy ez a találkozó számukra papíron kötelező győzelem lett volna, ettől pedig még nehezebb volt a végjáték.

Varga Zsolt csapata védelmében kiemelte, a két hét felkészülés után - ezt megelőzően egy megfiatalított keret játszott a januári horvátországi Európa-bajnokságon - benne volt, hogy nem lesznek jó játékformában időben: "Ez benne volt a pakliban, de bíztam benne, hogy a csoportmérkőzések végére megfelelő formába tudunk kerülni."

Csütörtöki ellenfeleink, a szerbek a csoportkört három sikerrel (Japán, Montenegró, USA) abszolválták, majd a negyeddöntőben Horvátországtól kaptak ki 15-13 arányban egy ki-ki mérkőzésen.

Utoljára ellenük a januári Európa-bajnokságon találkoztunk, amelyen a mieink ugye egy megfiatalított kerettel vettek részt, ahol 10-10-es döntetlent követően ötméteresek után végül 15-14-re nyertünk, s jutottunk be a sorozat elődöntőjébe. 

Mire érdemes fogadni?

Az utóbbi években, önmagukhoz képest, a szerbek gyengültek, az Eb-hez képest viszont nem sokat változott keretük, ahol ugye egy fiatal csapattal lenyomtuk őket. Ugyanakkor a mieinknek a padlóról kellene felállni úgy, hogy már egyáltalán nincs tét, igaz, ez a szerbekről is elmondható, akik a mostani vb-n harcolták ki részvételüket a párizsi ötkarikás játékokra.

Becsületbeli ügy lesz ez a mieinkre számára, bizonyítaniuk kell, hogy csak egy kisiklás volt a keddi, franciák elleni vereség. Ráadásul ott a presztízs is, avagy ha sikerül motiválnia fiait Vargának (bár egy ilyen pofon után, az ősi rivális szerb csapat ellen meglepő lenne, ha bárkit is noszogatni kellene), akkor meglehet ez a találkozó. Ha pedig meglesz, akkor legalább kétgólos sikerünk sem kizárt, így a magyarokra tippelünk -1,5-es hendikeppel.


✅ Tipp #1: Magyarország -1,5 @1.74

Fogadási határidő: február 15. 12:30