Érdekesség

Ügyesebbek a női fogadók, mint a férfiak?

  • varin

Meglepő statisztikákkal szembesülhetünk, ha a női szerencsejátékosok arányát és sikerességét vesszük górcső alá.

Nőnap alkalmából köszöntjük külön mi is a Hathárom hölgy olvasóit, nem is tudunk mást kívánni március 8-ára, mint sok-sok nyertes szelvényt és persze ajándékot, virágot. Jelen cikkünkben kicsit utánajárunk, hogyan is viszonyulnak a nők a szerencsejátékhoz és a sportfogadáshoz.

Az American Gaming Association egészen meglepő adata szerint jelenleg minden harmadik sportfogadó, pontosabban a játékosok 32%-a nő.

Ez rögtön cáfolja is azt, hogy a sportfogadás egy férfias dolog, hiszen a nők is szeretnek izgulni, szeretnek nyerni. Igazán sok tanulmány nem készült a nemi megkülönböztetést illetően, ugyanakkor egy 2019-es kutatás szerint a Stockton Egyetem hallgatói esetében a megkérdezett női diákok 12%-a, míg a férfiak 33%-a szokott valamilyen szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységet végezni, amely ismételten az 1/3 - 2/3 körüli arányt támasztja alá. 

Milyenek a női fogadók?

A Sports Betting Dime kutatása szerint a férfi és női fogadók viselkedése között igencsak nagy különbségek figyelhetőek meg, és bizony nem a mi javunkra...

Kedden megkezdődnek a Bajnokok Ligája küzdelmeinek visszavágói, papíron két egyértelmű továbbjutóval. Hogy történhet-e meglepetés a Liverpool vagy a Bayern meccsén, azzal már foglalkoztunk, most pedig egy brit bukméker esélylatolgatását hoztuk el nektek. 

A hölgyek sokkal kevesebbet és sokkal óvatosabban fogadnak, ezáltal kockázatkerülőbbek, mint a rendszeresebben és nagyobb tétért játszó férfiak. A kutatás arra is rávilágít, hogy mivel a női fogadók sokkal megfontoltabbak és szem előtt tartják a kiszámított kockázatvállalást, úgy tűnik, hogy sikeresebb játékosok is, mint a férfiak.

New Jersey államban például egy 2020-as statisztika szerint a női fogadók 19,7%-os profitot értek el fogadásaikkal, míg a férfiak 5%-os veszteséget.

Az elemzések szerint ez függ a társadalmi beállítottságtól is, hiszen azokban a régiókban, ahol a férfi nemi szerep dominanciája kevésbé erős, ott a nők is hajlamosabb a kockázatosabb játékstílusra, ezáltal nincs nagy különbség a sikerességben sem.

Mivel a női nem jóval kevesebbet fogad, így jobban meg is válogatja, mire teszi a pénzét. Ezek főleg olyan nagy sportesemények, amelyeket párjuk miatt ők is megnéznek a televízióban, például Super Bowl vagy egy nagyobb kosármeccs, illetve természetesen a női sportágak, mint például a WNBA, amelyre arányaiban több hölgy fogad, mint úr.

Összefoglalás

Lényegében tehát elmondhatjuk, a női fogadók lényegesen megfontoltabbak, alaposabbak és kevésbé motiváltak a siker érzése által, sokkal inkább képesek befektetésként gondolni a sportfogadásra. Higgadtságuk és nyugalmuk mind a sportfogadásban, mind a kaszinójátékok során előnyükre válik, a 32%-os megoszlás pedig kiválóan bemutatja, hogy fogékonyak is a szerencsejátékra.

Gamingtoday, GGbnews